fredag 24 april 2020

Dagens fönster ...


Här kommer det andra av Guys "tre strama fönster"; alla är från Arvidsjaur.

I Arvidsjaur - sju, åtta mil från Malå - bodde min syster under ett antal år. Där bodde även min faster Ann-Marie och hennes man Karl-Johan och sonen Karl-Gunnar, ja, dom bodde faktiskt i samma hyreshuslänga som min syster, eller om det möjligen var i huset intill, på Ringelvägen var det i alla fall.

Faster Ann-Marie var pappas yngsta syster och en sån härlig kvinna.
Hon var kort i rocken, väldigt nätt i kroppen och hade världens minsta skostorlek. I familjens badrum fanns en korg med veckotidningar .., hennes hembakade Drömmar var legendariska och på farbror Karl-Johans skrivbord fanns en räknemaskin som jag älskade att använda! Jag känner nog ingen som skrattade så hejdlöst gott som faster.

En tid bodde familjen i Moskosel och precis allt jag kommer ihåg därifrån är att det i deras kök fanns en spaljé med tillhörande blombord.

Tänk, så underliga saker man minns!
Tack Guy som - genom dina bilder - väcker såna minnesintryck till liv!

3 kommentarer:

Barbro sa...

Hihihi...!
Förlåt att jag skrattar - men vad händer.
Har jag kapat din högermarginal.

Sååå himla konstigt!

Jag ska göra ett inlägg till nu om en stund så ska vi se om det blir likadant då. I så fall måste du ta bort länken till min sida.
Ska prata med Tony senare och höra om han förstår vad som händer...

Kram & Förlåt!
Barbro D

Barbro sa...

Pratat med "chefen".

Han säger att han har sett detta tidigare på just Blogspot-bloggar.
Du kan gå in på din blogglista och klicka bort att du vill se miniatyrer på listan, så löser det sig. Då får du också lite mer plats där ute i din högermarginal.

B.

Elisabet. sa...

Det är lugnt Barbro, det kunde du ju inte veta att det skulle bli så! Ja, gissa hur snopen jag blev! Testar i morgon! Upptäckte dina rader först nu. ��