tisdag 21 april 2020

Ny dag, ny giv ....


Det tog ett halvår nästan precis, så glömde jag bort det där med att varje kväll öppna sängkammarfönstret och tacka för att knölen i bröstet inte var en elakartad tumör. Så är det kanske, efter en längre tid tar man det nästan - men bara nästan - för givet, ja, den där euforiska glädjen lägger sig lite till ro.
Det är nog skillnad när man genomgått en tuff cancerbehandling, förmodar jag.

Igårkväll, det var precis vid läggdags, ställde jag ändå fönstret på vid gavel och böjde mig fram .., liksom hängde ut .., och förundrades över stjärnhimlen som tycktes vara översållad av glittriga stjärnor! Långt till höger om fönstret - på himlen - lyste en stjärna starkare än alla andra, mot norr. Jag är förfärligt dålig på stjärnhimlen, men kanske kan det ha varit Aftonstjärnan?

Gjorde ett fåfängt försök att fånga det hela med mobilen, men det var såklart dömt att misslyckas.
Dagen hade varit ovanligt varm och på gränsen till somrig, så jag lät fönstret stå lite-lite-på-glänt, så där så att det kändes som om jag befann mig utomhus, men ändå inte.

Laddade ner ett program som verkade intressant, men somnade som vanligt innan fem minuter hade gått. Om en god sömn är beviset för ett gott samvete, så är det ganska gott just nu.


Tidigare på dagen, vid femtiden, körde jag till Gullbrandstorp för att hämta pv och hans punkterade cykel. Han skulle komma med bussen från Halmstad och så skulle vi då mötas.
"Glöm bara inte cykelhållaren!" sa han.

Han såg lite moloken ut när han kom gående mot parkeringen och så fick jag veta att han somnat på bussen och tappat cykelnyckeln, den han hållit i handen hela tiden.
Nu föreslog han att vi skulle genskjuta bussen i Haverdal och det gjorde vi också - vi hann! - och nyckeln hade glidit långt in under sätet och vilken tur att han hittade den!

Så raskt tillbaka till (nu ringer det från Algeriet .., ja, ni kan ringa ni!) Gullbrandstorp  för att hämta cykeln och jag handlade lite nödproviant på Tempo (ägaren är från Lycksele).

Så hemöver igen, men först en sväng till Skallkroken där han gjorde nåt med båten och efteråt blev det ett dopp för mig. Vilken otrolig skillnad mot för dagen innan!! Så mycket varmare! 
Nu var det rent av uthärdligt!! Harry kom också i havet .., gick och plaskade omkring lite där det var grunt.

Upptäcker att bilden här ovanför ju är från Ystad, det är när man kör kustvägen västerut och  har svängt höger mot godset Ruuthsbo och då är det inte långt till där jag bodde i tio år kanske.
När man tar bilden, har man ett järnvägsspår bakom ryggen, men sen havet.


S o m   jag älskade den här servetten! Fanns den hos dig Eva i Tyresö kanske?
Men den har inget att göra med bokstäverna som nu kommer på rad.

I morse tittade jag i alla fall på Morgonstudion hos SVT och nu var Ted Wigren tillbaka i studion och det kändes bra. Han har en förmåga att sprida glädje och värme och det är som om det smittar av sig på programledarkompisen, i det här fallet Karin Magnusson.

Tidigare i veckan fick en vikarie hoppa in och på något underligt sätt var det som om .., ja, som om det blev så ojämlikt i studion. Vikarien tog liksom all plats och det var inte det att hen inte var skicklig, men att det på något vis inte stämde. Jag funderade på att titta på fyran i stället.


Sigge bryr sig inte i Morgonstudion eller annat på tv .., han sover gott under trädgårdsbordet.
När bilden togs låg Harry bara en bit ifrån honom och ytterligare två, tre meter bort, där satt två ekorrar på marken och knaprade på solrosfrön som fallit ner.
Det kändes lite som det bibliska paradiset - ja, som det nu beskrivs och där alla ska vara sams -, men det kanske är att ta i. Harry är alltid lite halvskraj för Sigge. Han är ju bevisligen den som bestämmer.

Nu ringde precis Sonja.
Det blev en lång inköpslista, men det känns så alldeles oerhört bra att kunna hjälpa henne, hon är ju som den allra snällaste av mammor.

Och när jag strax sätter punkt för det här inlägget, sjunger Bo Kaspers om att vi ska "Hålla ut".
Ja, så får det bli.

5 kommentarer:

bettan sa...

En stilla undran. Hur kan det komma sig att PV, som cyklar dagligen, inte har skaffat punkteringsfria däck?

Elisabet. sa...

bettan sa: det undrar jag också. Ska fråga honom när han kommer hem :)

Bert Bodin sa...

Det är Venus som lyser starkt i norr. (Kanske kallas den Aftonstjärnan i folkmun. Vet inte.)

Elisabet. sa...

Bert: tack! Den lyste väldigt starkt!

Turtlan sa...

Här ringde de från Bulgarien och Tunisien vid midnatt. Precis när jag näääästan somnat. Tack för det och det missade sömntåget. Nu ska jag aktivera Stör ej funktionen i telefonen!!!