torsdag 2 april 2020

Mejl från min syster ...

"Sverige verkar verkligen ha slappa regler vad det gäller det här med Coronan.
 Min väninna Susanne fick sluta träffa sin dotter och barnbarnen för ett par veckor sedan trots att
de bor i närheten.  I Portland har man förbjudit all turism nu i påsk.  De lokala surfarna får fortfarande surfa, men har ombetts anmäla om någon icke-lokal förmåga dyker upp.  Det är höga böter om man bryter mot reglerna.

I går när jag åkte upp till shoppingcentret för att hämta ut min medicin, så kunde man tro att det var stängt, för parkeringen som brukar vara nästan full innehöll nu bara ett fåtal bilar.  Jag mötte ingen person på väg in och i öppningen till apoteket stod en människa och  gav en hand-sanitizer innan man gick in.  Förutom personalen så var det bara en annan person där.  

Efteråt gick jag till mataffären och även där var jag ganska ensam och kunde snabbt plocka åt mig vad jag behövde.  Som vanligt var hyllan med toapapper tom, men jag behövde inget.  Vid kassan var det markerat med ett kryss i golvet hur nära man fick stå.

Jag frågade om det alltid brukar vara så tomt och fick till svar att det är alltid rusning på morgnarna, då folk tydligen hoppas att hyllorna skall vara välfyllda."

Frågade även om det här med faxen. 
Är det möjligt att fax är det man använder i Australien, t.ex vid utskrivning av recept?
Så här löd svaret. 

"Ja, här är fax det enda giltiga och sedan måste läkarna ändå skicka över det vanliga skriftliga om patienten skall kunna få repeat på medicinen.

Allt för att försöka förhindra drogmissbruk."


Så här ser det ut på Hemköp där jag - Elisabet - hoppar in extra.
Nu har vi markeringar på golvet. Fungerar jättebra!

5 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jaha - då fick vi veta att fax fortfarande existerar. Men har hon en fax hemma? Har de flesta det? Hm!

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ska kolla upp det med .Det är ju det intressanta. Nu är min syster inte som jag själv och kollar mejlen ofta, hon gör det en gång per dag :)
Sen kommer jag ju ihåg att det var inte länge sedan vi använde faxen på jobbet .,. när vi skickade in beställningen till Wapnö mejeri. För mig kändes det som om det vore hundra år sedan .., eller åtminstone ganska länge sedan.

Cecilia N sa...

Jag hittade såna där streck på golvet i affären idag. Och inte bara vid kassorna utan lite varstans. Antagligen för att påminna oss om avståndet.

Cecilia N sa...

Ja, och så plastskiva mellan mig och kassörskan.

Elisabet. sa...

Cecilia N: nu översvämmas vår butik av markeringar på golvet, men ännu ingen plastskiva ..... ,-(