fredag 10 juli 2020

Fredag .....


Det blir en annorlunda tur till Falsterbokanalen, motor mest hela tiden då farten går ner till nästan noll knop och det dessutom börjar att regna. Nåja, det lär vara bra att motorn får puttra på och träda i tjänst mer än tio minuter vid avresa eller tilläggning. Vi tröstar oss med det.

Vi kommer en halvtimme innan bron öppnas och förtöjer vid kanalen. Framför oss en segelbåt med danskar. Dom har varit på Bornholm; har gått för motor i tolv timmar och är nu på väg hem till fäderneslandet. Tänk, så lite som behövs .., det är jag - som i fören - med båtshaken ska kroka i förtöjningsringen på höger sida och det går bra .., jag kan t om hojta till pv att sakta ner eller gå närmare förtöjningen och en av männen på den danska båten ler och gör tummen upp och hojtar att ”Ja, det är godt!”
Det är underbart!
Rädslan har försvunnit!
Jag fattar vad min uppgift är och jag klarar det.
Att med fyra år kvar till sjuttio lära mig detta, det känns sååå bra!

Med bron passerad lägger vi till långsides i hamnen  och pv tar direkt Harry på en tvåkilometerspromenad (och köper bröd), allt medan jag fixar lunchen.
Nån som läser här tror kanske att den lotten har jag tilldelats av pv, men så är det inte. Jag vill gärna ha den biten! Han har en förmåga att ”röra till det” när han lagar mat - det är grejer överallt - och då gör jag det hellre själv.


Detta blev dagens lunch.


Felix gulaschsoppa med starka korvbitar i och till detta en grekisk sallad med persilja (jag har en liten trälåda med kryddor ståendes vid skyddsnätet!) och så det goda brödet till.
Dryck: vatten.
Sååå gott!


Det goda brödet .... , och nu ångrar pv att han inte köpte ”nån god kaka”.


Upptäcker Sjöräddningen som ligger en bit ifrån oss och kommer ihåg att Turtlan bad mig ta några bilder för att hennes egen sjöräddare ska få se nytillskottet, om än inte på riktigt. Jag frågar om detta är den nya båten och jodå, så är det.

Nu mot Öresundsbron som ett tag knappt syntes i regndiset ..., och sen blir det ett besök hos sonen och hans familj. Så UNDERBART roligt!!

5 kommentarer:

Barbro sa...

Gläds med dig och dina nya båtkunskaper.

Den där känslan av att ha lärt sig något nytt och känna stolthet över att man fixar det.
Finfina grejer! :)


Barbro/walkaboutsweden

Turtlan sa...

Tackar här också :-)

Båten är en 15 meters. Sjöräddningens senaste tillskott av båtmodellen. Lite lyxversion. Behövs säkert i vattnet runt om där!

Det är dåligt med bagerier på våra båtturer. Vi gräddar eget ”halvgräddat” i vår Omniaugn. Såna 6-pack Baugetter man köper i affären. Det räcker långt!

Elisabet. sa...

Barbro/walkaboutsweden: ja, det är nog som med ditt nya liv och all träning! ❤️


Elisabet. sa...

Turtlan: vi har en gasolugn, men har ännu inte använt den. Köpte tortillas idag, tänker värma dem i stekpannan.

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.