tisdag 7 juli 2020

Seglingssemester, dag 13. 
Hamnen i Ystad.
Från att ha varit en ganska lugn morgon, är det nu som vanligt igen.

Om man som pv köper en drygt fyrtio år gammal båt, är det kanske inte underligt att allt inte är som man är van vid. Det är till exempel dåligt tryck i diskbänkens vattenpump, så när vi diskar lägger vi först all disk i en liten bytta, fyller den med kokhett vatten och lite diskmedel. När vattnet sköljs ut, går det direkt ut i havet, då känns det INTE bra, ens med hur lite och skonsamt diskmedel man än har använt, särskilt som herr och fru Svan med fyra småttingar simmar omkring här i hamnen.


All disk läggs sedan i den tomma kylväskan och så tar vi den på bryggan, sköljer av med vattenslangen, torkar alltsammans och så in i skåpen.
Fungerar jättebra!
Dessutom får man rejäla böjövningar ned sina knän, ty där finns såklart inget bord på bryggan. Bra! Jag känner tydligt att jag har blivit mindre stel!
På bilden ser ni alltså ”diskbänken”.


Annat?
Det tog inte många dagar av regn och ständig fukt, så hade saltet klumpat ihop sig!
För att få liiiite salt till det kokta ägget, får man först röra om eller spetta lös saltklumpen. Nu har jag köpt en platt liten plastbytta där saltet blir mera lättåtkomligt.


Ordning ombord är A och O.
Laddsladdar är märkta och har en egen liten bostad.
Numera vet vi på pricken var vi har det viktigaste. När vi seglar (har vi verkligen gjort det ..?) finns det mesta till lunch och mellanmål fixat och klart och ligger i kylväskan i sittbrunnen.
Lätt att komma åt.


Ordning och reda är måhända ett fullkomligt naturligt tillstånd för en stor del av mänskligheten, men till den delen hör inte vi.
Jag VILL ha det så, pv HAR det när det gäller hans skivsamling och hans kalsonger och t-shirts ligger prydligt ihopvikta i därför avsedda byrålådor.
Med resten är det inte så noga.

Men här, på båten är det annorlunda.
Laddsladdar och powerbanks måste vara påfyllda när vi ger oss av. Viktigt, om nånting skulle hända. Sånt tänker vi på.
Alltså finns det kanske hopp.
Även för oss.


Sen en annan sak; det gäller detta att kommentera.
När det krånglade vet jag att t ex Cecilia N skrev att om man skrev i webbversionen, DÅ var det så mycket enklare. Då fungerade det. Jag fattade inte - och kände mig dum om jag skulle fråga - ja, hur man nu skulle hitta den versionen - men nu berättade Bert för mig: om man scrollar längst ner på sidan, då står där verkligen ”webbversion”
Aha!!

Hej å hå!
En trevlig tisdag önskar den som tittar in här!

8 kommentarer:

Bert Bodin sa...

I nästa kurs ska vi lära oss hur du kan placera bilder vid sidan av texten. Det kan vara snyggt när bilder är långsmala i stående format.

Återkommer om det.

Monet sa...

Ni har då sannerligen inte någon större tur med vädret - men tur med båtplats på ett ställe du tycker så mycket om! Det kan ändå trots allt vara ok att ligga inblåst - tid för läsning, pyssel, radio och tupplurar. Trist att ni har så hårda vindar men just i morgon ser det ju ut att vara lite lugnare? Här är också 15 grader, aprilväder med otroliga skyfall och lite sol blandat med åska. Många inblåsta seglare här också!

Elisabet. sa...

Det blir bra det! Tack käre herr Magister!
Monet: det är ju tur också att vi går låna Tommys plats utan kostnad! Och hur att det hände hör och inte i Gislövs läge som är så begränsat. Här har vi fått låna bil .., blivit bjuden på middag (två ggr!), men tyvärr inte kunnat hälsa på min storasyster. Det känns som en evighet nu! Vi räknar med att ge oss av tidigt i morgon.

Elisabet. sa...

Monet: 👆

annannan sa...

Tack för att du håller oss med bloggeri även när ni seglar!!

mossfolk sa...

Jag håller med annannan (så svårt det var att skriva med alla a och n).
Hoppas nu att ni kommer iväg i morgon!

Elisabet. sa...

anmanande: tack som läser! ❤️
mossfolk: det hoppas vi också och ja, jag får alltid tänka till när jag skriver annannan!

Elisabet. sa...

Haha ..., ovanstående kommentar bekräftar vad jag skrev, angående annannan!