söndag 5 juli 2020

Strul ....

Igår bara avled min bätbara dator. Inte ett liv. Jag ville bara gråta. Det är nästan på pricken ett år sedan jag köpte den; för övrigt det dyraste inköp jag gjort i mitt liv. 

Nu blir det ett besök hos Elgiganten idag, så jag får kolla upp dels datorn, men också när den exakt inhandlades, så jag inte missar garantin. Vi får väl se vad som händer. 

Den senaste tiden har det känts som om allting bara krånglar .., (så är det inte, men det känns så!) och när pv igårkväll skulle fylla på elen till båten, ja, då fungerade inte Tallykortet. Nå, vi klarade oss .., eller framför allt klarade kylen sig! 

För övrigt? Igårkväll underbar middag hos Tommy och Karin i Bjäresjö, i det som under många år var mitt hem. Tommy är lika matintresserad som hans pappa Sture var och nu blev det spjäll som anrättats enligt souvide-metoden och därtill en fantastiskt fin potatissallad! 

Mycket surr som alltid och efter kanske fem, sex timmars samvaro fick vi låna deras gamla Volvo i stället för att ta  taxi hem. 

Pv har kollat väderprognosen för kommande dagar och idag söndag blir det i alla fall ingen avresa. Han ska sätta upp " nätet" runt relingen och om solen visar sig i morgon, kan vi ju hälsa på min rödvitrandiga syster, då vi kan sitta ute. Om ett år fyller hon åttio och tillhör väl verkligen riskgruppenJa, så är det här i landet Skåne! 



2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Usch vad trist när datorn lägger av. Du var ju så lycklig över den.

Mest frustrerande är väl att de bara lägger av. Det vore ju en annan sak om du hade blivit ilsk och stampat på den, eller tappat den i golvet, eller i havet. Men det där oförklarliga .... nä!

När vår dator var ett år fick den plötsligt för sig att lägga ett vitt streck tvärs över skärmen och fick vara på utredning och rep i en månad. Inte kul.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: precis så var det! Jag har verkligen älskat den och tyckte det var så skönt att ha den med. Nåväl, såå fint bemötande av kvinnan på Elgiganten och det visade sig att datorn helt enkelt inte tog emot laddning. Den har vårdats ömt under resans gång, jag är verkligen så rädd om den. Räknar med lång reparationstid, men det får jag leva med, Tur ändå att det hände nu, medan garantin finns kvar.