tisdag 4 augusti 2020

Gårdagen ....


Så började då igåreftermiddag pv:s vecka som hamnvärd.
Vilken början!

När vi kom till hamnen låg den här jättelika motorbåten vid kaj och det visade sig att den - på sin väg till Göteborg - gått på grund inte alls långt från Skallkroken och där gäller det minsann att ha koll på sjökortet.
Den hade först gått mot någon sten (adjö propeller!) och därefter satt sig i en sandbank, om jag förstått det hela rätt. Men vilken tur att den inte drev mot klipporna!

Det blev till att kontakta bärgare och från Göteborg kon förarens far för att hämta besättningen, vilken även bestod av två barn.

Båten ser kanske inte så stor ut på bilden, men jämför med människorna som försöka baxa den i rätt läge på släpet!


När pv:s pass var tillända tog vi en tur med båten .., kanske i akt och mening att ta oss ett kvällsdopp ute till havs. Jag ringde Eva och hennes man och hörde om dom hade lust att följa med (jag hade med mig nybakad grov baguette och pålägg) och till min förvåning svarade dom bums "ja, tack!"

Men havet var gungigt och det tog inte så lång tid förrän Eva bleknade, men ååå, så tålmodig hon var! Till sist gick det bara inte och ankaret åkte upp lika raskt som det åkt ner och innan vi var i land mådde hon bra igen.

Det skiljer tretton år mellan mig och Eva och det är inte alldeles enkelt att med dålig balans ta sig av eller på båten, men med lite hjälp så gick det bra! Jag var fylld av beundran för hur hon klarade det hela!


Var seglatsen mindre lustig, så blev det desto trevligare vid fikat, ja, tills molnen kom inseglande och fort gick det! Men vilken kväll!

Nu är det tisdagmorgon .., såväl pv som jag själv ska besöka var sin vårdcentral (han har sååå ont i sin hälsena!) och själv ska jag på koll.


Så ringde sonen igår och undrade om det går bra att han och lilla familjen kommer på besök den sjuttonde augusti. Eftersom dom alltid lyckas pricka in regniga dagar, sa jag att .., "det går förstås jättebra, ni är sååå välkomna och då vet vi ju också att det blir nederbörd!"

Sen tog jag mig en titt på väderappen Klart.
Jodå.

3 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Hoppsan. Vad har hänt med hälsenan?

Beundrar ditt SMHI-förtroende. 😉

Turtlan sa...

Äsch det går inte att lite på rapporter så långt fram. En dag heller två. Max. I alla fall så här års. Instämmer nog med Bert.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: han har en våldsam inflammation i hälsenan och har haft det sedan vi seglade och innan dess. Det blir bara värre och värre och igårkväll var det riktigt eländigt. J
Bert och Turtlan: men väderleksprognoserna här stämmer ofta på pricken. Det kan diffa på några timmar hit och dit, men inte mera, så jag känner stor tilltro till dem, om än inte fjorton dagar framåt :)