söndag 2 augusti 2020

Veckans sista dag ....
(Och idag för fyrtioåtta år sedan blev jag mamma för första gången).


.... tänker jag på gårdagen som blev så totalt ljuvlig.
En lördag på havet.
Nej, inte hela dagen, men ett par timmar.
Och gårdagens kryss var inte det enklaste .., vi är ännu inte klara med det.
Använder vi inte flytvästar till havs?
Jo, men inte när vi ligger för ankar och ideligen badar.


Vindstilla nästan hela tiden.
Ankaret åkte i .., sen blev det bara att sitta och gona sig i solen .., och jag, som haft olustkänslor inför att hoppa i från båten och tänk, om jag då skulle få problem att ta mig upp längs stegen som inte är som en vanlig, stadig stege .., ja, men oj, så roligt att då ligga i havet och guppa i någon timme eller flera!

Så blev det förstås inte.
Jag bestämde mig för att ta språnget och nu, med knän som fungerar som dom ska, var det inga problem att ta sig upp. Vilken skillnad i livskvalitet! Som ett nytt liv.


Och pv dök från fören (tio meters djup), men dit har jag ännu inte kommit.
Det  s k a  hända.
Vi var inte långt från hamnen i Skallkroken, kanske en kilometer, ändå var det så härligt. Lite kaffe och macka .., vattenmelon i skivor .., ja, sånt.


Efteråt var vi bjudna till Eva och hennes man i Haverdal.
I coronatider har dom använt sig av Linas matkasse och det var därifrån såväl receptet som ingredienserna kom - det bjöds på en ljuvligt god marockansk gryta - med smaker som satt i hur länge som helst!
U n d e r b a r t!


Medan vi kalasade på det marockanska, låg Harry och sov mest hela tiden .., spanade lite på förbipasserande .., och så återgick han till vilandet. Han ser tjock ut på bilden, men det är han inte.


Tidigare på dagen gick jag ner mot havet med Harry.
Under dom tio år som jag bott här i Stensjö, har jag  a l d r i g  någonsin upplevt att det varit så packat på stranden som igår! Och inte bara där .., bilar var parkerade i mängder längs Ejdervägen!

Under middagen i Haverdal berättade Evas man att han hade tittat på en webbkamera med irl-bilder från Tylösand. Han hade närapå ramlat baklänges vid åsynen av alla människor på stranden - MEN - dom flesta höll ett bra avstånd!

Idag är det mulet ute.
Svalare.
Skönt det också.

Inga kommentarer: