onsdag 26 augusti 2020

Onsdag ...


Vaknar tidigt.
Lyssnar till Europapodden där ordinarie programledare Claes Aronsson nu är pappaledig och tillfälligt har ersatts av Sveriges Radios korrespondent i Tyskland - Caroline Salzinger - . Så bra hon är! Jag vet att jag en gång skrivit att hon pratar i sån racerfart att det är knappt att jag hinner med, men så upplever jag det inte alls den här gången.

Det här avsnittet handlar förstås till stor del om Belarus och oroligheterna där ., det handlar också om stödpengarna som ska delas ut inom EU (bland annat till Spanien och Italien) och kommer vår svenska hållning (att inte vilja betala ut så mycket och det mesta som lån) att straffa sig? Kommer vi att bli utfrysta? Kommer vi att betecknas som icke-solidariska? Sånt diskuteras. Ett himla intressant avsnitt!

Får också lära mig att Belarus diktator vars namn ofta uttalas och skrivs på två olika sätt; Lukasjenko och Lukasjenka .., att den första varianten, med ett o på slutet, är rysk stavning. Den andra, Lukasjenka, är den vitryska (belarusiska) stavningen.
Då vet man det.
Helt ärligt herr Alexandr Lukasjenka tycker jag att du är en skam för mänskligheten.

Och idag väntar USA-podden.


För övrigt?
Har värk nästan överallt; i alla leder.
Snäll pv har masserat mina händer och herr eller fru Iprén har fått träda i tjänst.

Gråmulet ute.
Ska hänga ut tvätt och hoppas på icke-regn.

Läser nyheter på nätet.
Unga pojkar misshandlade (läs: torterade!) på en kyrkogård i Sthlms-trakten.
När ska detta elände upphöra?
K o m m e r  det någonsin att upphöra?
Kommer det att eskalera?
Man blir deprimerad.

Ungefär så.

Inga kommentarer: