tisdag 25 augusti 2020

Tisdag i landet Halland ....


Varmt och skönt ute, men när jag cyklar till biblioteket i Harplinge får jag stanna och ta fram min poncho; kanske mest för att det är motvind, men ändå.
Biblioteket är en gammal skola där friherrinnan gått i sin ungdom och där är så fint! Kanske påminner det lite om gamla biblioteket hemma i Malå?

På ett bord i barnavdelningen sitter ett litet berg av lappar där barn har skrivit och berättat vilka böcker dom har läst. Har barnen läst fem böcker, får dom en bok gratis. Så finurligt.
Några har skrivit en liten recension av innehållet.


Ella berättar i alla fall att boken var "spenande".
Jag älskar sånt här. 


Cyklar sedan vidare till Sonja, som sitter vid köksbordet och sorterar papper.
Av henne får jag det som behövs för att hämta ut medicinen i Getinge och jag brygger kaffe och så delar vi på den baguette jag köpte hos Börjes Bageri.
Allt möjligt pratar vi om.
Om Anders som befinner sig i Karlsborg under fem veckor (inför Mali nästa år) .,. vi pratar om röjningen i det gula huset (jag inväntar pv som kommer med hyrd släp) och lite annat.

Sen iväg till Falkenberg och återvinningen ., (på släpvagnen ligger även metall,- och plastskrot från Ecke och Britt) .., jag handlar på Willys och ringer Eva från Tyresö och frågar om hon vill att jag ska köpa djupfryst grönkål - det vet jag att dom tycker om och brukar bunkra upp med inför hemfärden - och Östras Jubileumsbröd säljs billigt, kanske vill hon ...? Jo, gärna, säger hon.

Och så tillbaka till Harplinge igen .., lämna medicinen till Sonja.., pv handlar på Ankaret och jag cyklar hemåt. Det är ännu kyligare nu på tillbakavägen. Lägger märke till drivor av utblommad almöke .., gulmåra som nu kan heta brunmåra .., och till och med röllekorna börjar tappa färgen.
Åkrar ligger stubbade, men där är ett enormt fält med grönkål och så förstås fältet med alla sockerbetor!

Nu är klockan elva på kvällen.
Vi har - i kanal 5 - sett kändisarna som ska segla över Atlanten och den här omgången känns många begrepp igen .., jag har ett helt annat utbyte av programmet. Och många har redan börjat kräkas.
Sjösjuka .,. tack Gooode Gud (som mamma brukade säga!) att jag inte en enda gång mått illa under våra seglatser. Nåväl, det kommer nog.

Inga kommentarer: