måndag 24 augusti 2020

Vad som sker och vad som händer ....

... det är verb i alla länder.

Och här vimlar det av verb just nu.

1. Pv röjer pannrummet så att rörmokaren ska komma in - eller framför allt - ut, utan att ha snavat över diverse virke. Pumpen som driver runt varmvattnet har avlidit. Vi har klarat oss bra med solfångarvärme, men snart blir det kyligare och för att slippa använda el, så vore det bra att få allt i ordning.

2. En garderob i mellanhallen (den lilla mellan vardagsrum/kök och övervåning, töms. 
Där ska det bli hyllplan för att förvara köksredskap och annat som trängs i alltför få köksskåp.

3. Det som funnits i ovan nämnda garderob, ska sorteras. Det är vad jag sysslar med.

4. Mellan varven studerar pv offerten från varvet på Vindö i norra Bohuslän. All teak på däck ska bytas ut och hur mycket av jobbet kan han själv göra, för att lindra smällen, för en smäll blir det? 
Å andra sidan har han varit medveten om den saken. Kanske kan han hyra en husvagn/husbil eller hyra ett rum under en veckas tid i höst och göra grovjobbet själv; dvs, masta av, ta bort mantåg och annat och själva trädäcket.

5. Vid tvåtiden ska vi köra till Sonja och dricka kaffe och jag får inte glömma att ta med hennes varor som jag handlade i morse.

Ja, det är ungefär det vi sysslar med just nu.
I morgon blir det färd till återvinningen i Falkenberg.
Vi ska dessutom ordna en loppis och jag ska lägga ut fyra stolar till försäljning på nätet.

3 kommentarer:

Turtlan sa...

En undran om punkt nr 4: Hur kommer en husvagn eller annat boende in här? Skulle pv vara uppe på vindö och göra en del av jobbet på plats där? Då behöver alltså båten ta sig dit också. Går det inte att bo i båten? Eller ska den stå på land? Å för kallt bo i båten om den ligger i sjön?

Båtar kostar men ack så roligt det är.
Här ska kostas på ett nytt kylskåp i båten. Ett som är utdragbart. Någon är trött på att krypa på golvet när maten ska tas ut och hitta saker längst in. Så även om nuvarande kylen fungerar så kan det bytas ut. Bara måtten passar....

Någon = Dä ä jag det!

Turtlan sa...

Aha! Det Vindön :-) Vid Orust. Ligger fint där. Där har vi kört förbi några ggr. Å bott på camping i närheten (Hafsten) Första gången vi campade.... ;-)

Bert Bodin sa...

Panscholivet är strängt!