söndag 27 september 2020

 Guldstjärnestunder ....


Det gäller att Ta Vara På ögonblicken. 
Carpe Diem är ju sedan länge så uttjatat, men tanken är väl densamma. 
Så det gjorde vi igårkväll.
Körde till Haverdal .., gick raka spåret till stranden och pv vägrade bada (han har som målsättning att ta ett dopp per månad - sommartid hur många som helst och nu har han klarat av septemberdoppet med råge och inväntar oktoberbadet!) och det blev den halvlånge som gjorde mig sällskap ut i det ganska kyliga havet. 

Det var skönt efteråt, som alltid, men iskallt om händerna på tillbakavägen. 
Kanske var det blåsten som gjorde det?


Min syster i Australien, hon blir alltid så glad när jag bifogar bilder i mejlen. 
"Å, Elisabet! En bild säger verkligen mer än tusen ord!" skrev hon senast. 
Men det stämmer inte. 
Den här bilden gör inte verkligheten rättvisa .., solnedgången var orangefärgad och det var så otroligt vackert! På bilden blev det bara urvattnat. 


Innan det doppades. 


Stranden i Haverdal är betydligt bredare än såväl här i Stensjö som i Steninge. 
Jag tycker att den är helt underbar! 

Vi åkte hem igen vid åttasnåret och lyssnade då till Jukebox i P4, en för oss sällan avlyssnad kanal. Det var Tomas di Leva som bjudit in Uno Svenningsson som gäst och just när vi passerade Steninge sjöng First Aid Kit så vackert för oss. 

Denne Uno Svenningsson .., sista sommaren tillsammans med mina barns pappa, då, var gång jag körde till Mossby för att bada, lyssnade jag om och om igen till den här låten, som kom att betyda mycket för mig. 

Idag är det söndag.
Pv har tagit vid gräsklippandet som jag påbörjade igår och nu tar han sig elvakaffe, fastän klockan är halv ett. Rättningen av matteprov har han klarat av. På bordet i uterummet ser jag högen av prov och en penna. Två kaffekoppar intill.
Och ikväll klockan 21.00 i Kunskapskanalen är det Kanaler, båtar och Kärlek, ett av mina favoritprogram. Jag har till och med satt fart på mobillarmet. Ikväll är det repris av det sjunde avsnittet, vilket jag tycker är det helt klart bästa hittills. Så mycket historia i det avsnittet!

Ja, det var det. 

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Tack för tipset. Gillar också de två Båtfararna i de programmen! Å jag gillar också Uno.
Min söndag betyder hemmajobb. En inlämningsuppgift på en kurs jag har gått och som nu ska avrundas med denna inlämningsuppgift. Spar man till sista minuten så blir det söndagsjobb. Trist i det fina vädret här.

Elisabet. sa...

Turtlan: ja, skönt att slippa all denna stress som jag upplevde i jobbet!