fredag 2 oktober 2020

 Trettio grader ...

Har sedvanligt morgonmejl från min syster i Australien. Nu är hon lycklig ., äntligen är värmen på väg. Tjugo grader på morgonen och upp emot trettio senare på dagen. Äntligen kan hon ha shorts!  

Men det är fint här med. Precis lagom. När jag går på promenad med Harry har jag sticketröjan utanpå skjortan, ja, men det är som bäst. Så bra att man bor där klimatet passar en själv. Och mamma - född i södra Lappland, i fjällvärlden - som trivdes i norra Argentina där det rådde ökenklimat! Vi höll på att avlida när vi var där och hälsade på och inte kunde vi bada i Pilocmayofloden heller .., där simmade pirayor i stim. Det hände att fiskare kom till mammas mottagning och ville få hjälp; då hade pirayorna nafsat åt sig en bit av fiskarens häl ."Kirurgisk precision! Omöjligt att sy ihop, så fint är snittet!" sa mamma.


Precis som igår blir det en ljuvlig promenad. 
Vi passerar det röda huset där Alice och Elsa (en labbe och en dalmatiner) bor, men ingen av dem är ute på gården .., däremot stannar jag till och beundrar all blomprakt! Syrénhortensia som är nästan utblommad .., jättelika fuchsior i kruka .., ja, det tar liksom aldrig slut. Den här stenmuren finns alldeles i utkanten av deras tomt.


Vid halvtretiden kommer pv hem efter dagens inhopp på högstadiet i Getinge. 
Vi sitter ute på altanen (det blåser rejält) och nu är ju han liksom min länk till ett annat slags liv och jag frågar hur det var ...? Märker han stor skillnad mellan olika skolor? Andra rutiner? Hur känns det?

Och han svarar .., jo, delvis helt andra rutiner .., och på ena skolan lämnar eleverna självmant ifrån sig sina mobiltelefoner .., på den ena skolan finns en pärm för vikarier med allt att veta inför dagen .., på den andra i princip ingenting, mest bara lösa blad på ett bord.
Ja, det är hur intressant som helst att ta del av. Det var samma sak när mina barns pappa var ny som polis och jag ännu inte hade börjat yrkesarbeta. Då var han trött när han kom och jag ville så gärna veta hur hans dag hade varit! 


Och nu stundar helg. 
Blir intressant att följa detta med Trump och viruset och jag läser om konspirationstankar .., han kanske inte alls är smittad och bara tänker strategiskt? Kan det vara möjligt?
Och svenska nyheter berättar att vårt land har största dödligheten när det gäller överdoser av narkotiska preparat! 
Det känns ibland som om välfärdslandet är på väg att krackelera. 
Blir i alla fall glad åt två enstaka lupiner som ännu blommar. 
Och ja, jag vet. Men jag blir ändå glad .




4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jag har samma tankar om president Trams. Det kanske är spel för att vinna sympatier. Inspirerad av premiärminister Boris Johnson i England, som blev väldigt mycket mer poppis efter sin sjukdomstid.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: jag tror nästan vad som helst om honom, men HOPPAS att det inte är så. Då är botten verkligen nådd.

Lena i Östersund sa...

Mina tankar har också nuddat vid att Trupms sjukdom inte är på riktigt...nåja, det lär kanske visa sej.
Idag, lördagsmorgon när jag loggade här hos dej Elisabeth så var sidan tillbaka i normal storlek. Halleluja😊
Trevlig lördag

Anonym sa...

Det kanske också är fake news!? ellem