lördag 31 oktober 2020

 Lördag i landet Halland ...


Två nätter borta och så mycket kärlek, så där att hjärtat nästan går itu. Den andra natten bor vi på ett närapå öde hotell med utsikt över havet och färjorna som kommer och går till Bornholm. Harry får sova i Bjäresjö hos Tommy och Karin (som också bjuder oss på - som vanligt - supergod middag) och på hotellet igen går vi i säng vid tio och somnar nästan bums. 

Stationen som officiellt är ett B&B må vara tämligen enkelt, men sängarna är underbara!  
I ett rum en bit bort huserar en långbent dansk herre, för övrigt ser vi inte en kotte. 

Frukosten är aningen mer spartansk än i vanliga fall och frukostmatsalen flyttad till entréplanet, men det är förmodligen för att där är det enklare att placera ut borden på  bra avstånd från varandra. Tänker att jag kan sakna Elvira - den sååå rara frukostvärdninnan i Bad Doberan i Tyskland - så välkomnande som hon var .., och så mjuk och rar! 


Och - förutom att jag under en eftermiddag och kväll fått hålla en liten hand i min (om än inte  hela tiden) - har vi från bilen guidat oss själva i Skanör, Falsterbo och Gislövs läge (där Harry rastades och det var ju där vi låg inblåsta i flera dagar i somras!) och besöket på altanen hos min syster utanför Hörby, det regnade bort, ja, det regnade i princip hela tiden dom här två dagarna. ¨
Nåja. 
Det kan inte vara solsken jämt och ständigt.
Just nu sjunger Rod Stewart detta och det stämmer verkligen, men nu blev det två dagar.


Kom hem till detta. 
Rödhakekvitter .., ingen vind .., absolut stillhet .., och en kaskad av gult och grönt. 

Inga kommentarer: