onsdag 28 oktober 2020

Onsdag förmiddag ...

.. .börjar så här. 

Sen blir det Morgonstudion som varvas med Nyhetsmorgon, för att till sist skippas helt och hållet, ja, båda två, alltså. I stället försöker jag mig på att baka dom vansinnigt goda mandelkakorna som friherrinnan bjöd på i förrgår, då, när vi tog ett dopp i Skallkroken. 

En smörkräm med choklad skulle ligga mellan dom två kakorna. En tesked nescafepulver skulle också i .., men det försöker jag pillra bort sen när jag brer på smeten; det blev för stark kaffesmak.

Första plåten .., nja., dom blev för hårt gräddade, trots att jag testat med bara två provkakor innan. Den andra omgången tycks bli segare .., jo, men det kanske går an ändå? 

Lite senare. Solen flödar. Pv har testat en kaka från plåt nummer två och säger att "den blev jättegod!" Hurra!

Nåväl. Någon karriär inom bagerivärlden lär jag inte få uppleva, jag får kanske hålla mig till bondkakor om det ska bli nåt. 

Medan jag sitter här och skriver, hör jag pv öva på sångerna inför vad jag gissar är julkonserten. Jo, det är det. Eftersom han inte sjunger melodistämman, tror jag ofta att han sjunger fel, men det gör han inte, får jag veta. (Och eventuell julkonsert blir då enbart för max femtio personer, tror jag). 

Oj, så fint det är ute! Vi ska åka in till stan och hämta ut mina promenadskor från skomakaren "Uffe" och jag ska ringa Sonja och höra om hon vill ha nånting handlat. 

Det är väl ungefär så spännande som dagen blir. Jo, harrys klor ska klippas. Ingen höjdare för honom .., så snart han upptäcker var vi är, börjar han darra och svansen åker in under magen.


2 kommentarer:

mossfolk sa...

Det låter så trivsamt alltihop! Ja bortsett från kloklippningen kanske, men det är ju ändå skönt när den väl är gjord ;)

Elisabet. sa...

mossfolk: jo, det är en trivsam tillvaro. Långtråkig vissa dagar .., jag som träffat så många människor möter knappt nån och det är så annorlunda. Det här är ju första hösten som jag inte arbetar extra.Kloklippningen gick bra, men där var två stora Afghanhundar före honom och det var mycket morrrrrande från alla ,-)