fredag 18 december 2020

Dagens fönster ...


"Här får du ett eftermiddagsfönster. Inte så spännande kanske, taget i vårt kök. Mest för att dokumentera det nästan totala mörker som sänker sig redan klockan 15.07 över Norrtälje.

Hälsar Monet som ofrivilligt och akut nyss legat på sjukhus och igår blivit uppringd från deras smittskyddsenhet och informerad om att jag under vårdtiden blivit utsatt för smitta från Covid-19-sjuk person.

Vad jag tycker om den svenska pandemihanteringen låter sig inte uttryckas i ord! Nio månader i egen total karantän och sen eventuellt smittas av slarviga unga människor utan vare sig munskydd, handskar eller handtvätt på en geriatrisk vårdavdelning med extremt sjuka äldre människor - helt ofattbart!"

//Och jag säger tack för fönstret och God Bättring, Monet!

8 kommentarer:

annannan sa...

Elisabeth - hör här om hur man i veckan gjorde ett fantastiskt arkeologiskt fynd i Skårby-trakten: https://sverigesradio.se/artikel/7626130

Hunnestadsmonumentet var Skånes viktigaste vikingamonument, i nuvarande Danmark finns bara ett monument i klass med det, Jellingstenene som idag är på UNESCOs världsarvslista.

Elisabet. sa...

annannan: ja, det är ju helt otroligt! Och vilken skånska han talade!!

Elisabet. sa...

Ps. David Richter, alltså. Ds.

Vonkis sa...

Herre gud, det låter ju fruktansvärt! Men ska man bli förvånad? Var det inte en sköterska som kom sjuk till jobbet och som de fick skicka hem för ett tag sedan?

Babsan sa...

Har du slutat blogga?

WalkaboutSweden sa...

Alldeles ofattbart det som Monet beskriver.
Att det går till så här.
S U C K !


Barbro D

Elisabet. sa...

Vonkis och Walkaboutsweden: om dom kommer och inte har symptom, kan jag förstå det - när det inte är regelbunden testning - men för övrigt, nej, det är verkligen inte bra!

Monet sa...

Då vill jag säga att på det här sjukhuset, i det överbelastade Region Stockholm och på den avdelning jag lades in på var ca 90 procent av personalen utan munskydd. Man bar istället enbart visir som har mycket litet skyddande effekt. Och enbart för bÄraren, inte patienten. Detta var en geriatrisk avdelning med majoriteten gamla och svårt sjuka, värre än i äldreomsorgen. Några bar inga skydd alls, i personalrum och i korridorer var de flesta utan. Och en del klädde sig i full mundering med både munskydd, visir, handskar och plastförkläde vid patientkontakt. Det var enbart en eller två av all personal som gjorde så. Mycket få tvättade händer eller spritade dem före eller efter patientkontakt. Detta är ren skandal och jag kommer att agera mot ledningen så fort jag känner mig bättre.