söndag 13 december 2020

Summering ....


Lite blev ändå gjort idag. 
Vi tittade på skidskytte .., det bakades kanelbullar och bröd (pv), jag vaskade golven och dammsög delar av övervåningen .Vi köpte en julgran som togs in i uterummet och där står den nu så fin och grön och grann. Bilden är från något tidigare år, många, många år, men det är för mörkt för att ta en bild just nu.


Vi löste DN:s korsord - nu är såväl fredagskrysset som gårdagens avklarade - och vi åkte till Skallkroken och tog ett dopp i ett vindstilla hav. 
Solen visade sig, om än inte precis just då. 

Det här med att ligga i vattnet i fem minuter, tänkte jag inte på just då. 
Termometern visade även idag sex plusgrader. 
Helt klart uthärdligt.
Harry brydde sig inte i att gå i .., han stod och höll koll.


En sväng till Sonja hann vi med, då hon bett oss inhandla fyra dubbla julkort.
Harry blev galen av glädje av att se Sonja och sprang raka spåret till hennes säng och rufsade om lite där, precis som han gör när vi kommer till min syster i Hörby. 

Sonja var så glad.
Hon berättade att hon hade gått med sin rullator till Matöppet 200 meter från hennes lägenhet och där hade rullatorn rullat iväg nerför vägen och stannat på en gräsmatta och Sonja, som dittills inte vågat släppa vare sig krycka eller annat gåstöd, glömde  h e l t  bort sig, och stapplade iväg och hämtade rullatorn. Utan problem! 

"Det gjorde inte ens ont!" sa hon och tycktes så lycklig. 
Lättad.

Sen hemåt.
Tittade på reprisen där människor står och sjunger julsånger inne på Sthlms Centralstation (helt underbart .., ska det verkligen kunna bli så igen, att man kan stå hundratals människor intill varandra och sjunga!), därefter "Jakten på en mördare" och nu ska i alla fall jag gå i säng, medan pv tittar  på något annat mördarprogram. 
Sista veckan för honom innan det vankas jullov.

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Det var en brittisk dokumentär på SVT2 kl. 22, som du missade. Överlevarnaheter den. Handlar om covidpatienter. Inspelad på samma sjukhus i London som Akuten som gick för något år sedan. Fängslande och rörande. Den borde alla se.

Rexxie sa...

Åhhh, Vi spelar piano!

Är det den där "Till Paris, till Paris, rider vi på en gris" är ett av de första styckena? (det var ungefär så långt jag kom)

Elisabet. sa...

Bert Bodin: tack för tipset! Det ska jag titta på! Jag gick i sängbotten tittade på en norsk serie - Världens bästa land -

Rexxie: jaa du, om jag det visste! Den stod på Sonjas piano. Men pv vet säkert! Ska kolla med honom.

Anonym sa...

..."ska vi rida på en gris" ,tror jag det ska vara om jag minns rätt.
Säger PV