torsdag 17 december 2020

En glimt av sommar ...


Nej, jag går inte och drömmer om sommar .., som friherrinna är det betydligt enklare - tycker jag - att leva i nuet. Det spelar ingen större roll om solen inte strålar varje dag. Den där stressen att semestern kan bli fördärvad om det är grått och mulet ute, den håller sig borta. Förhoppningsvis kommer det fler dagar. 

Lyssnar just nu till ett program (Kropp och Själ i P1) som handlar om hur vi människor tål kyla. Om fördelarna med vinterbad - eller kallbad utomhus - handlar det också. 

Och jag förundras över hur allt kan förändras. 
Hur man under ett par års tid blev - i det närmaste dumförklarad - när man vittnade om glädjen och känslan efteråt .. när man badat i ett iskallt hav. 
Nu, är det helt annorlunda!

6 kommentarer:

annannan sa...

Jag såg att det temat kom upp och tänkte genast på dig! Det går inte att uppehålla en kallbadsvana i havet här, för det är så hård sjö vintertid. Men i våras fick jag plötsligt för mig att börja duscha kallt efter att jag varit ute och sprungit. Säkert hade jag dig och dina entusiastiska blogginlägg i bakhuvudet. Det är inte riktigt så kallt som i havet hos dig, förstås, jag skulle tippa att vårt ledningsvatten inte blir kallare än 13-14 grader. Men en liten kick får man i alla fall av det!

Elisabet. sa...

annannan: det är därför jag gärna håller till i Skallkroken, där är man lite skyddad av piren, känns lite tryggare och då är det ju himmelsvid skillnad i jämförelse med hur ni har det. Jag testade att ligga i längre. Tanken var fem minuter, som en kvinna i södra Halland gjorde, men det var bara förfärligt .. det kändes som om fingrarna höll på att sprängas, så ont gjorde det och då tänkte jag att nej, jag gör som jag alltid har gjort. Några simtag och det sista under vattnet, sen upp. Då tycker jag att det är skönt. Mest efteråt ,-)

Anonym sa...

Idag var det ett helt uppslag i Hallandsposten om kallbad, det finns tydligen en kallbadsgrupp på facebook i Halmstad med cirka 1200 medlemmar.
PV

Elisabet. sa...

PV: synd att vi inte HP. Du har inte möjlighet att kopiera texten?

Anonym sa...

Jag hörde det där på radion och tänkte förstås genast på dig! ellem

Elisabet. sa...

ellem: hoppas på ett dopp i helgen! 🐟