lördag 12 december 2020

Kväller ....


Idag blev det premiär med munskydd, ja, i offentliga sammanhang. Vi hade nämligen bestämt oss för ett besök hos Erikshjälpen lite i utkanten av stan och jag tänkte att där är det nog packat med människor! (Tänk, det tycks som att jag skelar lite på mitt vänstra öga!)
Nej, det var det i n t e. Packat, alltså.

Det var lååååång kö utanför .., vi fick stå med två meters avstånd från varandra och så när tio gått ut, släpptes tio in och det var hur luftigt och rymligt som helst där inne. Rent föredömligt anordnat och jag fattar fortfarande inte varför restauranger (inte nödvändigtvis krogar där det mest dricks alkohol) kan ha öppet? Det slog mig också att det inte var många svensktalande människor i kön; nästan alla tycktes ha flyttat hit till vårt land. 
Återbruk är dom verkligen bra på!

Gjorde vi några fynd?
Jo. 


Två styck Kosta Bodas ljuslyktor (40:-/st) fick mig på fall. Likadana fanns hemma i Malå och hos oss i Kungsängen, men nu köpte jag dom här. 
Klassiska och sååå fina, tycker jag. 

En Bodum salladsskål (eller vad man nu vill ha i den) med korkunderlägg, köpte jag också för samma pris; 40:-. 
Pv hittade flera pussel och nåt slags memory till Edvin, en julgransfot + belysning till den eventuella granen, men H hade redan gjort så fint med granris en kruka, så "foten" får väl vila i hennes förråd, tills det blir dags - om hon så vill - för en riktig gran. 


Innan vi styrde kosan hemöver, svängde vi förbi Hemköp. 
Ser ni posthyllorna till vänster i rummet en bit bort?
På motsatta sidan finns exakt lika  många hyllor och så i mitten också; dels hyllor och så står en hel massa på golvet. 

Tänk er nu, först packa upp alla paketen från stora pappkartonger eller burar, sen scanna in .., så välja ut en hyllplats, lyfta på plats..,  (och ni kan ju tänka er hur knepigt det kan vara att få ner dom som finns längst uppe), därefter ska samma varor plockas ner igen och ges till kunden. 
Jag läste ett inlägg från en kollega på Ica i Västerås ., där hon skrev om det totala shoppingvansinnet som råder just nu. 


Det här är ju min dagbok, så jag fortsätter skrivandet.
Mellan allt annat (DN:s korsord .., lite quizzande och skidskytte), så har vi fejstajmat med exet och hans fru och lilla Lykke; valpen som är så go så man kan äta upp henne! Imorgon ska hon få träffa minstingen. Ni förstår så roligt det ska bli! 

Sååå fin är hon! En blandning mellan bordercollie och golden och tycks så trygg och nöjd med sin nya tillvaro, bara någon mil drygt från där hon föddes. 


Bilden visar läckra Ålösund. 
Den har jag lånat från nätet och tyvärr vet jag inte vem som tagit bilden.

Sist av allt ringde AP. 
Hon hade varit på trivsam träff ute på Djurgården (i duggregn och med rar väninna/kollega) och nu var hon på väg till bilen i Alvik .., hon promenerade alltså och det kan jag säga, att under tjugoniotusen steg hann vi surra en hel del. Så glad jag var efteråt; som alltid när någon av ätteläggarna har ringt. Vad pratade vi om? Jo, om Ålesund, om starka kvinnor i allmänhet och i släkten i synnerhet, lite om hästar och om att känna sig älskad. 
Sånt. 

Nu ska jag quiza lite.

7 kommentarer:

Turtlan sa...

Här finns också en sån ljuslykta. Snöboll tror jag den heter om det är samma.
Gillar också besöka dylika affärer. Tänk vad lämnar bort men så bra det kommer till nytta.

Vonkis sa...

Längtar så efter att kunna åka på en second-handrunda.

Det där med köpfrossan är en sak som gör mig så ledsen. Tänker på debattartikeln i Aftonbladet som var skriven av Hedda Ljunggren för ett tag sedan, den om att unga får skit för att de inte håller restriktionerna (något jag också stör mig på) samtidigt som de äldre generationerna i mångt och mycket struntar i klimatkrisen. Vi vet vad den här mängden konsumtion och transporter påverkar klimatet men man bara fortsätter ändå.

Elisabet. sa...

Turtlan: ja, en snoboll är det Såå fina!
Vonkis: I år kanske det är extra många som handlar på nätet pga coronan och att dom inte vill gå i affärer, men jag har ju sett hur explosionsartat det ökat under årens lopp - virus eller inte - ....

Anonym sa...

En snöboll finns här också! Jag har tänkt att eftersom julfirandet blir lite nerbantat för många pga restriktionerna, så vore det väl ide’ att banta ner inköpen av julklappar också. Även internetköpen. Då kan det ju vara en ny tradition för kommande år att julklappshögen blir mindre även i fortsättningen. ellem

Elisabet. sa...

ellem: vi har redan dragit ner rejält. När vi firar i Upplands Väsby, då har vi ett julklappsspel och köper eller tar med en begagnad julklapp och det är så vansinnigt roligt. Alla människor har ju redan allting! Ofta blir det saker som kanske ställs in i skåp och gömmor och tas fram nån gång per år, om ens det. Så känner jag det. Till småttingar köper jag gärna, men tycker att det är vansinnigt när det svämmar över under granen.

Turtlan sa...

Jag har försökt i flera år att vi ska dra ner på julklappsinköpen. Eller sluta helt menar jag. Lyckades nästan förra året få till ett julklappsspel. Men ... min svägerska fattade inte alls poängen med det och såg missbelåten ut när det väl var klart. Då hade vi kommit överens att var och en skulle köpa ett paket som passade ge till alla. Hon hade inte fattat så....
Nu i år blir det varsin present från mig som är ett presentkort på ett bra ställe, dvs inget krims krams ställe, smink eller dylik affär. Samma summa till alla. Till bror med familj alltså. Sen en liten grej, tex en burk med the, en pläd eller dylikt. Så får det bli i år. Får jobba vidare med det hela nästa år.
Man ska inte vara otacksam men oftast får jag något som hamnar i ett skåp.

Mamma däremot får några saker hon behöver då inte kunnat handla i år.

Martins tjejer förväntar sig aldrig något stordåd. De har alltid något enkelt till varandra. Aldrig drösar med dyra saker. Det blir tex en bok eller dylikt.

Så summa summarum. Jag önskar också göra som ni gör i upplands Väsby! Men får inget gehör. Skulle jag inte fixa julklappar tex till brorsdotter och nya fruns dotter så skulle jag få kommentarer på det... så jag lägger mig platt och köper.

Förlåt gnället men jul är tufft! Kram!

Bloggblad sa...

Och min första tanke var att dina vackra ögon framträder bättre med munskydd! 👁👁