söndag 6 december 2020

På väg hem ....


... stannade vi till vid Mossbystrand. 
Där var mängder med kite-surfare ute till havs och bara så vackert. 
Hit körde jag ofta och badade, då, när jag ännu bodde i Bjäresjö. 


Här hade någon fått krångel. 


Efteråt blev det ett besök på Dinahs Place i Abbekås, där ett danskt par 
driver en restaurang. Nästan alla bord var bokade till senare på dagen och stod därför tomma (några skulle komma klockan två, andra tre, några klockan fem), men vi fick 
plats vid ett mindre bord. Ett annat par satt lite längre bort i restaurangen och alla fyra hade vi valt den danska fleskestegen för 100:-. 

På danskt vis är portionerna enorma. 
Det hade lätt gått att halvera såväl köttet (sååå mört) och antalet potatisar, även om dom är små. Äppelmosen är dansk och har rejäla äppelbitar i moset, inte alls som den man köper här hemma, och inte alls så söt. Rödkålen serveras varm och såsen är himmelsk.
Titta på snittgurkan .., det är ju en tredjedels burk nästan!

Vi pratade med ägaren, dansken, som vittnade om hur kämpigt det är för närvarande. 
Sommartid kan ju gästerna sprida ut sig och sitta utomhus .., nu är det så mycket mer restriktioner, vilket han hade full förståelse för. 

Och så berättade han att dom varit på Bornholm för att fira hans fars 90-årsdag. 
Då åts det på restaurang och alla skulle bära munskydd och då var det precis som Tegnell varnar för .., det sköttes helt galet! Folk tog av och på munskydden .., dom hängde på trekvart och det var liksom ingen ordning alls.

Kan säga att jag imponerades av all handsprit och alla tvättservetter som låg framme just innan man klev in i restaurangen, likadant i "damrummet".

4 kommentarer:

Turtlan sa...

Oj oj oj! Hade räckt till matlåda.

På samma gång som man vill att restaurangerna ska klara sig så undviker man det. Nästan i alla fall. Vi var ute i veckan en vardagkväll på ett ställe som är ungefär som en food court (dessa engelska ord... ) Gott om plats och smått ödsligt men vi kände oss så välkomna!

Fin tur och lite sol t o m fick ni idag. Värmland är bra och fint men ligger alldeles för långt ifrån Skåne 😢

Elisabet. sa...

Turtlan: vi äter nästan aldrig ute (ibland på en thai-rest., kanske varannan/var tredje månad, det beror på hur hungrig jag är när vi passerar ,-), så det var sååå härligt att slå sig ned där i Abbekås på Dinahs place (vilket namn!).

WalkaboutSweden sa...

G u u u d ! Så gott det där ser/såg ut.
Mums!

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: det är tredje gången jag väljer just detta .,. det är så vansinnigt gott så det är inte klokt och du hade ju egentligen bara kunnat utesluta potatisen!