lördag 12 december 2020

Lördag i december .....


Gråväder även idag, men här inne vimlar det av tända ljus och jag undrar om inte producenter av kron,- och värmeljus kommer att slå alla tiders försäljningsrekord i år?
Först detta att så många arbetar hemifrån .., men också att solen knappt visat sig! 

Förmiddagen går i lugnets tecken. 
Pv målar skohyllan i samma gröna nyans som stolarna i köket .., det är 
Brittiska Antikrundan hos SVT (där någon köpt en fyndlåda på en bakluckeloppis i Frankrike och kom nu med en liten dosa i rent guld, 24 karat, värt femtontusen pund - vilken lyckad loppis!) och så blir det en titt i tv-tablån .., jo, skidskytte senare idag och då blir man ju lycklig! 


Igårkväll besök hos H i Halmstad i hennes lilla lägenhet. Den var såå fin med lite gammaldags charm. Trägolv, t.ex. Sen hemåt i kolsvarta mörkret och det är för mig ett mirakel att inte en hel drös med människor ligger påkörda längs vägarna, ty vi mötte hur många som helst som kom cyklande - utan lyse förstås - och människor  i mörka kläder - utan reflexer - och det var bara så hemskt. 

Annat som är roligare: att På Spåret är tillbaka! 
Å, så jag tycker om Louise Epstein! Och Carina Bergfeldt dök upp som kvällens middagsgäst i Gokväll och denna västgötska är ju alltid intressant att lyssna till.

DN:s Nutidstest gjorde vi igår och det var mitt hittills i särklass sämsta resultat! Bedrövligt, helt enkelt. Pv vann rejält! 

Så var det. 


Och så en bild från igår. 
Grått. Grått. 
Och ändå så .., vackert, tycker jag.

5 kommentarer:

Turtlan sa...

Nu har jag också gjort Nutidstest. Gissade och chansade säkert på mer än hälften av frågorna. Hade ingen aning på många. Men det blev ändå 7 av 10 st rätt. Inte illa. Tur idag.
Frågan om Shakespeare hade jag läst om:-)

Turtlan sa...

M fick 4 rätt.

Möff sa han.... men han gissade lika vilt.

Elisabet. sa...

Jag fick FEM! Sanslöst! Pv sju, som du!

Babsan sa...

Fick bara sex rätt på Nutids krysset sämsta ever

Elisabet. sa...

Babsan: ja, ovanligt knepigt ä, tycker jag. Men så har jag inte hängt med så mycket heller.