torsdag 28 januari 2021

Annorlundalivet ...

Vaknar till en kritvit värld och den här bilden gör inte tillvaron rättvisa; men det var så mycket blåstick i fotot, så den får bli svartvit. Men ni förstår så vackert det är! 

Och där syns spåren efter pv och harry som varit på sedvanlig - och mycket tidig - morgonpromenad, innan det var dags för den förstnämnde att ta bussen till Gullbrandstorp och högstadieeleverna. 


Åt andra hållet .., här står jag vid nerfarten och oj, vad jag saknar den gamla (sneda och vinda) björken som gav ett helt annat djup åt vyn mot havet till! 

Det är med andra ord en fin morgon. 
Skaran vid fröautomaterna är riklig och jag har slängt ut äppelskivor, brödbitar och lite gammal ost och allt tycktes uppskattas. 

För övrigt?
Lyssnade till en plågsam intervju i morse, ja, det var AstraZenecas kommunikationsansvarige som hade svårt att förklara varför EU inte får full tillgång till de utlovade doserna av covid-vaccinet. Reportern var bra, men man kände hur det det skruvades åt allt mer och hur den intervjuade nästan vred sig som en mask på väg att agnas på kroken! 


Mera vinterbilder ., här från Ystad en morgon, då när jag bodde i lilla ettan. 

Vad har dagen annars att bjuda på?
Jo, jag ska köra till Lantmännen i Harplinge och inhandla ännu en säck med fågelfrö .., harry ska ut på promenad .., och jag ska beställa Margit Silbersteins bok som hon berättade om i gårdagkvällens Gokväll.


Jag tänkte, när jag såg programmet .., att Margit Silberstein var ju politisk kommentator hos SVT och så försvann hon bara, men det kanske var boken som då upptog hennes tid. Det var Jovan Radomir som intervjuade henne igår och han gjorde det på ett så - i mina ögon - fint sätt. 


Det blir ett spretig inlägg det här, men så fungerar i alla fall min hjärna, att bilder och minnen kommer och går och susar förbi varandra i en aldrig sinande ström! 
Här är mamma på Annas student .., med en kanske nioårig ättapjött framför sig. 
Så fin hon är på bilden!
Så glad! 

Nu blir det kaffe och en macka med leverpastej (avdelningen onödigt vetande) och jag är så glad, ty nyss kom ett meddelande att någon som väntat på operation nu fått tid inom ett par veckor. Hurra! Hurra!

6 kommentarer:

Babsan sa...

Den boken läser jag nu.Så rörande och kärleksfullt skriven

Elisabet. sa...

Babsan: låter hoppfullt! Jag tror att det var hos dig jag såg den första gången, att du hade den.

WalkaboutSweden sa...

Jag tänkte likadant när jag såg på intervjun med Margit - just det att Jovan var så himla bra som intervjuare, lugn och inkännande.
Tycker för övrigt att han är en jättebra programledare för Go´kväll.

Kram/Barbro D

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: ja, precis vad jag tycker .Verkligen inkännande, som du skriver.

Turtlan sa...

Om man skulle säga ett yrke eller yrkesområde jag inte skulle vilja ha idag är vaccinsamordnare, vaccinföretag eller alt inom vaccin.
Det räcker med de frågor vi får på jobbet.

Puh!

Elisabet. sa...

Turtlan: verkligen inte! Det måste vara hopplöst att planera när det inte fungerar som det ska längst upp i kedjan! Ja, inte bara där, men en förutsättning är ju iaf att vaccinet finns.