torsdag 28 januari 2021

Dagens fönster ...

Och idag har Karl namnsdag. Min pappa, t.ex. 


Igår ägnade jag ganska mycket tid åt att leta bilder till ett litet födelsedagsalbum; ett 
sånt i blädderformat. Då - men jag visste det sedan tidigare - slogs jag av hur helt otroligt många fönster som kommit under årens lopp!!

Jag minns att en man vars namn jag nu inte kommer ihåg, skrev ett mejl och sa "vad du än gör Elisabet, släpp inte in reklam på din sida!" Det var under det första året, tror jag. Nog är det underligt att man kan komma ihåg en enda mening som en människa har sagt, ja, för nånting annat finns inte lagrat. Det var ingen som jag kände heller.

I alla fall och emedan ..., så när jag skrollade sida upp och ner, så dök den här fönsterbilden upp. Först tänkte jag att den kanske kom från Guy, men nej, jag tror att det var från annannan och om den var just från Porto, det kan jag inte komma ihåg heller. 

"Det var det värsta vad hon minns lite ..?" kanske den som läser här tänker. 
Ja, men det var ju något helt annat jag letade efter och då bara sparade jag bilden ., tänkte att den blir bra till i morgon. 

Hur som haver tycker jag att den är underbar i all sin enkelhet.


6 kommentarer:

Annannan sa...

Jo, det kan nog ha varit jag som tagit den bilden. Vita fönsterluckor på insidan är vanligt på gamla hus om fönstren är original. Men jag minns inte alls var den är tagen. Tämligen säkert Porto, men det måste varit ett tag sedan? Från en period då jag gick mer strövtågspromenader i stan än jag gör nu. Den vackra gröna färgen ropade säkert på mig också, liksom nu på dig!

Rexxie sa...

Vadå "inte minns"? Du måste ju ha fått tusentals fönsterbilder genom åren och jag har full förståelse att du inte kan komma ihåg vartenda fönster!

Elisabet. sa...

Annannan: nu vet jag .., jag sökte på "Portugal" och hamnade på den 16:23 oktober 2010 .., då fick jag bilden! Sen har jag haft med den ännu en gång - 2016 - bara för att den är så fin!

Rexxie: när jag nu skrollade så kunde jag konstatera att jag har HUR många fönsterbilder som helst enbart från Portugal och det är klart att man kanske inte minns, men det känns ogint mot den som tagit bilden att jag inte noterat vem det var ,-)

Elisabet. sa...

Annannan: inte 16-23 oktober, utan den sextonde ,-)

annannan sa...

Äsch så behöver du ju inte alls känna! Det är roligt att fånga bilder till dig, och roligt när de dyker upp i ditt flöde. De flesta från Portugal har jag säkert fångat, men det är spännande när det är någon annan bakom kameran. Särskilt som nu senast när det var från Porto dessutom!

Turtlan sa...

En så fin grön färg på bilden. Rakt in i hjärtat grönt!