torsdag 28 januari 2021

Halv fem ....

Och på spisen puttrar levergrytan som pv gjorde i ordning igårkväll ..., rödkålssalladen är klar och potatisen kokar .., så det är bara att slå sig ned när han kommer hem. Så snart jag börjar med middagen, anar Harry att nu .., nu är husse snart hemma. Då ligger han på soffan och med öronen på helspänn. Nej, han sover inte, bara  v ä n t a r. 

Och när jag kokar potatis, då tror sigge att det är fisk på gång och då sätter han igång och jaaaamar nonstop ..., trots att han nyss kalasat på torrfodret.

Vilken dag det har varit! 

På väg hem från Harplinge tidigare idag, upptäckte jag säkert ett trettiotal svanar (några fjolårsungar också), vilka tagit siesta på en frusen åker. Vägen är smal och för dagen tämligen spårig, så det blev till att snabbt köra in till sidan, veva ner rutan och försöka fånga dessa långhalsade krabater. 


Och sen hemma igen. Som vanligt är där långt fler människor som är ute och promenerar, än tidigare. Dom flesta är äldre, många med stavar. Andra med hundar i sällskap. 

Lyssnar - medan jag skriver - till en helt underbar spellista på Spotify. 
Titeln är "Wake Up and Smell the Coffee", den är sex timmar lång och musiken är så perfekt att lyssna till, i alla fall om man inte vill bli stressad och i alla fall om man tycker om lugn musik  o c k s å. Första spåret är norska Ane Brun som sjunger "By Your side". 
Sen är det drösvis med artister som jag inte ens visste fanns till. 


Den här unge mannen, till exempel. 
Han heter Plàsi - eller egentligen heter han Mikael Bitzarakis - och är svensk/grek. 
Ja, där ser man, det hade jag noll koll på. Och nu är klockan 16:46, längre tid tog det inte att skriva det här inlägget. Väninnan i Falun, den rara Ingrid, hon tror att det tar timmavis! 

12 kommentarer:

Turtlan sa...

De där två bilderna, på svanarna och vintervägen är ju .... underbara.

De vita svanarna mot det vita. Wow!

Elisabet. sa...

Turtlan: du förstår, det var säkert dubbelt så många svanar där på åkern och det var sååå fint och dom höll sig stilla när jag körde vid sidan om och vevade (numera vevar man ju aldrig ...) ner rutan. En fin dag har det varit. Vykortsvackert!

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Vatarinaoun sa...

Vilken fantastisk spellista! Så skön musik. Tack Elisabet. Du är bra på spaning👏👏. //Catarina

Elisabet. sa...

Katarina/Vatarinaoun: visst är den underbar! Och det var en sån här lista som jag snavade över, säkerligen baserad på vilken musik jag tycker om.

Elisabet. sa...

Catarina med C. Sorry!

Guy sa...

Jag faller för bilden med svanarna. Vackert ljus, fin komposition och hotande moln i bakgrunden.

Elisabet. sa...

Guy: tack gör vänliga ord!

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
mossfolk sa...

Jag undrar om människor, efter Coronan, kommer att fortsätta vara ute i samma utsträckning som nu. Till och med i duggregnet på nyårsafton var det gott om folk i skogen och en så här solig dag gäller det att vara tidigt ute om man ska lyckas hitta en ledig grillplats. Vi konstaterar också att det är många fler än tidigare som promenerar förbi vårt hus och även elljusspåret här intill är synnerligen välbesökt i år.

Elisabet. sa...

mossfolk: jo, jag tror att det kommer att fortsätta, i alla fall ett längre tag. Eller glömmer människor hur härligt det är/var? I vanliga fall ser jag inte många människor per dag här i Stensjö, men nu - särskilt om det är bra väder - är det som en liten ström av äldre med stavar eller yngre med barnvagnar/pulkor som passerar nere på vägen!
Och om helgerna är det massor av bilar på parkeringen innan havet .,. små sällskap sitter på klipporna eller har med sig fällstolar och håller till där det är någorlunda lä. Samma sak på cykelbanan!