tisdag 26 januari 2021

Ny dag, ny giv ...

Aldrig mera att jag dricker kaffe på kvällen! Så blev det ändå igår, med påföljd att jag bara blev allt mer pigg och när klockan närmade sig halv tre natten mot idag, då först kunde jag somna. Nåja, det spelar ju ingen större roll, när man ändå inte ska stämpla in på någon arbetsplats. (Bilden från förra sommaren).

I nattsvarta mörkret lyssnade jag till några avsnitt av "Känsligt läge" i P1. Jag tyckte att rösten hördes bekant och ja, det visade sig vara Uje Brandelius (Guldbaggevinnare från filmen "Spring Uje spring!") som tog upp olika känsliga ämnen. Hur intressant som helst var det och han vågade verkligen ställa frågor som i mina ögon hade känts .., obekväma. 

Tio olika avsnitt finns det och alla har rubriken "Att vara dålig på ...". 

Jag lyssnade på två av dem.

Och  s o m  jag log i mörkret åt avsnittet "Att vara dålig på jobbet"! Denne lågmälde Uje samtalar alltså då med en människa som berättar om ämnet för dagen och det ska jag säga .., att det var såväl HEMSKT som galet! Och hörvärt. Här en länk till programmen.


Så blev det morgon och då var man förstås mer eller mindre  halvdöd, men nu har livet återvänt. Har pratat med nummer två i barnaskaran, AP .., ett härligt samtal som gjorde mig så glad. Bilden togs vid nåt julfirande i Upplands Väsby; det var nog vid frukosten. Var  den äldsta dottern höll hus när bilden togs, förtäljer inte historien. Hon kanske var ute med hunden?
Och den förstfödda ringde på väg hem från nattjobbet och vittnade om att det nu lugnat ner sig rejält med patienter. Hon lät trött, men ändå glad.

2 kommentarer:

annannan sa...

Det där vara dålig på programmet låter verkligen som något jag måste lyssna på!

Det där med kaffe på kvällen måste man verkligen vara stenhård med om man inte har min pappas fysiologi (han kan dricka kaffe i sängen på kvällen om så skulle vara). Det är verkligen hemskt det där med hur man annars är trött på alla möjliga sätt men inte kan sova. För mig är klockan fem på eftermiddagen gränsen för kaffe på riktigt. Om det verkligen kniper och jag måste pigga upp mig och inte har hunnit till kaffeautomaten kan jag tillåta mig ett par klunkar senare men efter klockan sex är det Absolut Förbjudet. Hur gott det än skulle vara.

Elisabet. sa...

Annannan: jag ska lyssna vidare ikväll har jag tänkt och såg ju att det fanns en mängd andra program .., kanske dessa också är hörvärda?

Och kaffet: hemskt, hur pigg jag blev!