onsdag 17 mars 2021

Onsdag ...


Idag blir det en längre promenad, nu mot hästhagen på andra sidan vägen. 
Pv gör mig sällskap. 
På lagårdstaket sitter kajor par om par .., detta är ett sånt underbart vårtecken! 


Hästarna i hagen tycks som tokiga när dom ser mig och det är inte av glädje. Vi tänker att det kanske handlar om ett annat rörelsemönster. 
Sen hemåt. 

Och sist av allt ett besök på vårdcentralen i Slöinge. Många äldre som ska vaccineras ..., jag hamnar hos en vänlig (och lång) läkare som säger att nej, bältros är det inte, däremot en rejäl svampinfektion under höger bröst.
Åker hemåt. 
Lycklig 

Vi festar på varm korv med bröd till lunch. Och kall mjölk. 

Himlen är ljust blå ...,, det är verkligen som den allra finaste vårdag.

5 kommentarer:

Turtlan sa...

Intressant läsa om olika rutiner kring vaccineringen. Hör har vårdcentralerna inget med detta att göra. Hör har ett gäng vaccinationsmottagningar öppnats i olika lokaler tex sporthallar, konferenslokaler etc. Tio st över regionen så inte i regionens alla16 kommuner. Detta har gett en rejäl debatt att folk måste åka till en annan kommun.
Ja det är för och nackdelar hur man än gör. Vi skulle på denna vårdcentral absolut inte få plats tex.

Elisabet. sa...

Turtlan: det var en stillsam liten ström av äldre som - till synes sååå lyckliga - hänvisades till en särskild del av vårdcentralen och där fick sin spruta. Slöinge är en liten vårdcentral ute på landet, kanske är det därför det fungerar på det viset.

mossfolk sa...

Lillebror kom hem från dagmamman idag och var sååå lycklig över att de hade varit i skogen och grillat korv med hans dagmamma. Själv känner jag att vi eventuellt har överkonsumerat korv med bröd det gångna året med korvgrillande var och varannan helg ;)

Här sker vaccination i en annan lokal dit även invånarna i den större grannkommunen är hänvisade. Min farmor i Malmö skulle däremot få sin spruta på vårdcentralen.

Anonym sa...

Vi har fått första sprutan idag. Min man är transplanterad och därför fick vi så snabbt. Vi fick dem på Hälsocentralen tillsammans med ett antal äldre. Det stora stället för vaccinationer blir på Skellefte Kraft Arena, hockeytemplet. Vi är så tacksamma för att vi fått våra första och en bokad tid för den andra. Vi har fått Pfaisers. ellem

Cecilia i Houston sa...

Min pappa fick sin första spruta på sin närliggande vårdcentral i lilla Mariefred för ett par veckor sedan, min mamma (som är lite yngre) har blivit inbjuden till Parken Zoo i Eskilstuna på lördag. Så glad att det är deras tur, nu vill jag bara att mina systrar också blir vaccinerade så att jag kan börja fundera på att åka till Sverige och hälsa på (jag är vaccinerad). Det blir nog inte förrän sent i sommar...