tisdag 16 mars 2021

Små steg är också steg ....


Allting tar tid, men det går. 
Jag har suttit ute hur länge som helst ...(ja, jag vet, ni är många som tycker att det är dumt, men för mig är det livsviktigt) och vi har haft besök av friherrinnan som kalasat på nygräddade våfflor (vi satt på altanen och det var precis lagom skönt) och pv har som vanligt tagit harry på längre och kortare rundor och jag har börjat med maten: ugnsrostade grönsaker samt kycklingbröst. Det ska bli såååå gott! 


Satt länge där uppe vid västra sidan, den som vetter mot havet till. 
Tänkte att ...., någon gång ska vara den första. Om jag igår knappt tog mig upp fast jag gick armkrok med pv, så borde jag kanske försöka igen?
Jag är verkligen ingen  k ä m p e. 

Och så tog jag harry med mig och vi gick långsamt nerför backen och han, som aktat sig så för matte och vikit undan med blicken ..., höll koll (ler när jag skriver det här), så där som .."fixar du det här?" 

Det gjorde jag. 


Sen skulle vi ju hem igen. 
Det gick det med, även om det blev myrsteg på slutet. 
Backen är inte lång och inte förfärligt brant, men det kan kännas annorlunda. 
Nå. 
Jag gjorde det. 


Någon post hade inte kommit (vi är väl dom sista på postturen?), men en stund senare kom pv in med bokstavshälsningar vilka sannerligen värmde hjärtat. Ett vykort från minstingen ..., med några pennstreck där uppe till höger! Ett kort från minstingens mormor och morfar i Malmö. 


 Och en hälsning från den lillasyster man själv har valt i livet (tack Pernilla!) och ett fint skrivet kort från en alldeles riktig storasyster i Skåne. 


Fyrtiotalshandstil, eller kanske femtio. 
I alla år har hon skrivit lika vackert. 
När mamma inte längre var i livet och jag skulle städa ur hennes lägenhet, upptäckte jag hur många vykort som helst från Rigmor till mamma. Så mycket det ska ha betytt för henne!


Och så här börjar det se ut på gården. 
S o m  jag älskar gärsgården (gärdesgården, för den som så önskar)! 

Nu har vi ätit jättegod middag .., pv har röjt i tvättstugan och gått långrundan med Harry ., nu eldar han i kaminen.

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Skriver igen: Oj så mycket mer vår ni har! Vi ligger efter rejält här norr om stora sjön.

Elisabet. sa...

Turtlan: men det har ändå inte varit särskilt varmt ute. Jag har suttit med sticketröja, stor halsduk och yllekappan och så lovikkavantarna.