torsdag 22 april 2021

Båthuspernilla skriver så här ...

Min exman, som dömdes för just grov kvinnofridskränkning 2019 efter att ha misshandlat sin nya kvinna under hela deras 4 månader långa relation, fick 10 mån. Det ansågs extraordinärt då de varit ihop så kort tid, men ett avsparkat knä var svårt att bortse från.

Från de 10 månaderna dras häktningstiden av, sen dras även 1/3 av straffet "för gott uppförande" av. Totalt blev det 6 månader på öppen anstalt för honom medan hans ex behövde 8 mån för att tillfriskna från de fysiska skadorna och fortfarande tampas med PTSD efter händelserna.

Trots att barn som bevittnar våld i familjen fick han inte något extra för att vår dotter var i samma rum som misshandeln skedde under sina pappahelger.

Att det bara är i undantagsfall som det fulla straffet ska sittas av är bara så sjukt. Låt strafflängden vara den som döms ut och lägg på tid om internen INTE sköter sig och lägg ner daltandet med straffrabatter. 

//Elisabet skriver: stort  t a c k , som berättade!

7 kommentarer:

Båthuspernilla sa...

Det är viktigt att berätta, kan en berättelse från oss som drabbats hjälpa någon så är det värt allt.

Ser att jag missat några ord i ett stycke. Såhär ska det vara:
Trots att barn som bevittnar våld i familjen också räknas som offer för våldet/misshandeln så fick han inte något extra för att vår dotter var i samma rum som misshandeln skedde under sina pappahelger.

Carin sa...

Förfärligt!!!
Har din dotter fått någon hjälp att bearbeta det hon upplevt?

annannan sa...

Elisabet, i Sydsvenskan är det här intressant på temat idag https://www.sydsvenskan.se/2021-04-23/politikerna-behover-lyssna-pa-oss-som-arbetar-med-vald-i

Båthuspernilla sa...

Jo, till slut så, men så länge vårdnaden var delad mellan mig och pappan så vägrade han låta henne få hjälp. För så funkar det i detta land, med två vårdnadshavare måste båda vara överens för att barnet ska få hjälp.

Ännu värre är det i de dall pappan mördat mamman och barmen familjehemsplacerats, då kan pappan stoppa traumabehandling och familjehemsföräldrarna kan inte göra nåt.

Anonym sa...

Det finns inte ord för att beskriva hur man känner när man hör sånt här berättas! Förfärligt! ellem

Bloggblad sa...

Åh... jag blir alldeles bedrövad! Det får bara inte vara så här!

Elisabet. sa...

annannan: tack för tipset!
Båthuspernilla, ellem och Bloggblad: förlåt för att det dröjt med svar; jag får inte längre meddelande när någon kommenterat! Jag instämmer i allt och det du berättar om Båthuspernilla är så förfärligt så det är inte sant!