tisdag 20 april 2021

Eftermiddag ....

Sköna dagar bjuds vi på. Tog Harry med mig ner till havet, mest för att se hur det blev efter att det eldats på ängen - den mot havet till - och det såg ut som det brukar när sånt här görs. 

Vi gick längs en av alla stigar som finns på ängen och Harry tvärstannade och jag hojtade till honom .., ååå, där var den allra sötaste lilla mus - kanske en rundmagad näbbmus - och bakbenen såg ut att vara liksom släpande! Hu, så ledsamt. 

Så har jag cyklat till affären i Haverdal och det var första gången sedan i höstas. Motvind dit och motvind hem. Hade med mig en travtidning till friherrinnan som jag lämnade och bjöds då på kaffe och två fantastiska - av henne gjorda - mackor! 

Vi satt som vanligt ute vid söderväggen där det nu blommar för fullt (påskliljor, pingstliljor, hyacinter och gullvivor!) och katten Tiger var sur och gömde sig under en stolsdyna på marken och daghunden Bessie skällde på två stövare som rastades av sin husse.


Kanske blev det en halvtimmes paus? 
Cyklade hem .., hörde gransångaren mest hela tiden .., var förbi av trötthet när jag tog sista uppförsbacken - här hemma - och satte mig sedan i trädgårdsstolen och somnade. I nästan två timmar halvsov jag där ute.., slut på. 

Men att man är slut på, betyder ju inte att det var dumt att cykla. Jag  m å s t e  ju få upp orken! 
När pv många timmar senare kom hem (även han hade cyklat, men nära fem mil totalt), sa han "ja, en sak är säker .,. gubben är inte längre den han varit!" 
Han var också trött och hade ont i rumpan. 

Så kan jag berätta att triften knoppas nu nere vid klipporna och dom här vita (bilden) blommar redan. Inget bad idag. Jag var för trött. Och inutifrusen. 

Nu väntar fem dagars ledighet för pv.
Tror ni att han är glad?

3 kommentarer:

Ulrika sa...

Vitsippor!
jag blir så lycklig av vitsippor!
Jag har massor här kring min stuga, det är underbart. :-)

Cykla är ju en himla bra motionsform. Jag har tänkt mig ut och cykla mer i sommar. Jag tycker det är liite läskigt på grusvägarna här, ifall man kommer för långt ut på kanten, men det är nog bara en vanesak.

Elisabet. sa...

Ulrika: jag har så dålig balans, så var gång jag ska vända mig om och kolla om jag kan svänga in på vår väg, håller jag på att vingla omkull. Hopplöst om det då dessutom vore på grus! Men du är ju yngre, så det blir nog bra.

Ulrika sa...

Nä, jag får stanna om jag ska se mig för och svänga så där, samtidigt. :)