söndag 18 april 2021

Söndag i april ....


Jo, då tar vi hand om en liten sädesärla - den första vi ser på tomten - och det var pv som såg den sitta på gräsmattan intill komposten, nästan helt orörlig. Vad hade hänt med den lilla krabaten? Säg det. Kanske hade den flugit in i något av gamla altanens fönster .., eller hade nån större fågel försökt ta den? 
Att pv grävt i jorden, kanske jag inte behöver förklara.


Lite piggnade den till och även jag fick hålla agera viloplats och jag strök den över det lilla huvudet och över ryggen - försiktigt, försiktigt - och den var så fin. Och så droppade vi lite vatten på näbben och kanske att det gjorde sitt till .., för efter någon halvtimme kanske, så flög den iväg. 


Så har pv varit friherrinnan behjälplig och monterat den gasolgrill hon införskaffat. Det tog tid, nästan tre timmar och vi bjöds på kaffe och en god kaka med glass och det var högsommarvärme och mellan varven (alltid dessa varv) kom tunna moln och så åkte sticketröjan på och lika snabbt av igen. 
Utomhus hela tiden. 
Nu brukar jag - vår, sommar och höst - tillbringa mesta tiden utomhus, men aldrig så mycket som det här året!


Foto: sonen. 
Som tack för hjälpen blev vi bjudna på lunchmiddag på Göstas och det var hur gott som helst! På Göstas kan man antingen sitta inomhus .., eller så på en stor, avlång altan med markis över .., eller - om man känner för det - på stora terassen utan regnskydd. 

Vi satt ute på terassen med utsikt mot havet (med rejäla avstånd .., tänk, att man hela tiden måste förklara sig) och vi såg en äldre-äldre kvinna med vad jag tror var hennes dotter (dom såg så glada ut, kanske lättade, kanske var det första gången på över ett år som dom kunde äta tillsammans!) och ett stycke ifrån oss satt våra före detta grannar som bodde närmast havet; nu har dom sedan ett par år tillbaka flyttat till Grötvik och har mindre tomt att ta hand om. 
Den kvinnan ser så vansinnigt snäll ut och jag tänkte att .., hade hon kommit och tagit blodtrycket då, för någon månad sedan, alltså hade hon arbetat inom vården, ja, då hade jag blivit så glad. Men inte en susning har jag vad hon har arbetat med.
(Men nu vet jag .., hon har varit hårfrisörska! berättade Britt.)


Medan pv ägnade sig åt grillen, ja, när vi var hos friherrinnan, läste jag Svenska Dagbladet (nu är det friherrinnans tur att ha en sån femveckors-prenumeration för 50:-)  och väl hemma igen har jag cyklat ner till havet och tagit mig ett dopp. Hjälp, vad jag fick gå långt ut innan jag kunde simma lite och oj, så kallt det var och frånlandsvind dessutom, men åååå, så jag njöt efteråt! 

Och apropå dagstidningar, så läste jag förstås minnesorden i såväl vår DN som i Svenska Dagbladet idag.
Den här - som bara syns delvis - upptäckte jag i april 2017; det var några systrar som hade undertecknat det hela och texten fyllde mig med oändlig värme.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Vilken tur att ni kunde hjälpa den lilla sädesärlan så att ingen katt fick tag på den. Här har jag inte sett någon än.
Jättefin bild på blomman!

Elisabet. sa...

mossfolk; ja, det kändes så gott att den tycktes klara sig, men säkert jobbigt med ögat som var rätt svullet och irriterat.