måndag 5 april 2021

Hjärndimma och lite annat ...


Annandag Påsk idag och jag längtar efter vardag igen, men förstår alla som arbetar fem dagar i veckan och måndag till fredag, då blir man såklart lycklig över några extra lediga dagar. Har man i hela sitt liv arbetat i livsmedelsbutik, tänker man inte ens på den saken. Schemat rullar på som vanligt. 

Läste igenom inlägget från igår och upptäcker (dimman ...) att det ju ser ut som om Hilda, Edvin och Mymmel bara fick Hildas tårta, men så var det inte. Jag gjorde i ordning såväl en liten lammstek, samt grillspett med fläskfilé, en hel plåt med ugnsrostade grönsaker, tzatziki och till veganen och sonen blev det jordnötsbiffar i stället för kött. Ingen direkt påskmat - förutom lammet - men det var vad jag orkade med. Och han som fyller tre i slutet av juli, var mest intresserad av "sylten", dvs, gelén,


Det har blåst nåt hemskt och när jag pratade med Eva från Tyresö (sista dagen här i Halland på ett tag, på onsdag stundar vaccination hemma i Tyresö) upptäckte jag mörkblå moln borta vid horisonten och det dröjde kanske en halvtimme så bjöds vi på såväl snö som hagel. Ja, ja .., aprilväder känner man ju till. 
Måtte det ge sig, för fy så trist för pv och hans bror att kämpa i skogen i snöyra och blåst, men det är i morgon och på onsdag det. 


Är fortfarande såå glad över dom nya kuddfodralen, men .., i skarpt solljus är den gröna färgen inte lika fin .., hmmm .., nåja, nu är det ju mulet, så det passar perfekt. Men vilken skillnad jag tycker att det blev i rummet! 

Ja, det var väl allt.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Haha, den praktiska mamman här funderade faktiskt på hur lillkillens humör var på slutet om han bara fick tårta... men tänkte att Hilda kanske hade med sig något till honom (en sådan sak hade jag aaaaldrig funderat på för tio år sedan).
Blåst har det gjort här också. Och snöat. Men nu letar sig solen fram mellan molnen och man kan t.o.m. skymta fläckar av blå himmel.

Elisabet. sa...

mossfolk: han fick en skål med jordgubbar och blåbär och så var det kanelbullar och lite annat innan middagen - det blev baklänges -. Nästa gång ska vi vara smartare och kanske ge honom lunch på direkten. Pasta och köttbullar (om han får äta det), t.ex.