lördag 10 april 2021

Vad som hände ...


Det var i morse som bilden togs. Jag satt i soffan Ektorp och knåpade med dom allra sista rutorna i gårdagens DN-korsord .., pv hade tänt eld i kaminen och ute blåste det. 
Frukosten var avklarad - likadan som igår -. 
Äggröra (som vi ofta äter på helgerna) och lite bacon .., stekt svamp och några tomatskivor. 
Ungefär så. 

Så skrev jag ett inlägg på instagram och frågade vad andra gjorde den här lördagen? 
Värmdes sååå i hjärtat av svaren som kom. 
Här är några av dem: 

"Sen frukost och sen heldag i kolonin. Ska nog hitta en hörna dit inte vinden når och då värmer nog  solen. Lite stickning varvas med trädgårdsarbete." (Från Skåne). 

"Blir Readly, där jag läser tidningar och löser korsord, funderar på den eviga matfrågan - vad ska vi äta idag?" (Tror mig veta att det var från Motala).

Från Malå kom detta: "Tittar på bofinken och koltrasten vid fågelmatningen. Solen skiner på den vita nysnön; det är så bländande vitt att det gör ont i ögonen!"

I Skåne sitter någon på ett zoom-möte hela dagen. Det är ordförandeutbildning och denna någon längtar ut!

Någon annan sover mycket länge och berättar att där ute v r ä k e r  snön ner. (Jämtland). 

Och A från Haverdal har kört bil till kärleken i Kalmar och skriver så här: "Vid fikat i skogen bland alla blåsippor hörde vi så klart gransångaren med sitt salt-sill-tjat". 


För  övrigt kan meddelas att jag saknar min gamla loppisfåtölj som sedan något år tillbaka tackat för sig och så berättade pv att han idag sett SÄDESÄRLAN nere på stranden! Hurra! Och varmt välkommen! säger jag. 


Inga kommentarer: