måndag 27 september 2021

Återkomsten ...


Fanns det inte någon film med den titeln? Jag tror det. 
(Jo, nu kommer jag ihåg! Det var en rysk film som grep mig nåt omåttligt! 
Här kan man läsa om den).
Nu är vi i alla fall på hemmaplan, efter två hela dagar i Skåne. Först föreläsningen med underbara Rebellkirurgen Eric Ericsen; en föreläsning som infriade alla förväntningar och mer därtill! 

Det lär ha varit så att nittio procent av publiken bestod av sjukvårdspersonal och det var väl därför det var väldigt mycket bilder och prat och förklaringar om hur man på det lilla sjukhuset i Etiopien - och med personal som oftast endast gått sex år i skola - kunde utföra alla möjliga och till synes omöjliga operationer! 


Igår söndag blev det brunch för pv och mig själv på libanesiska Laziza i Malmö. 
Mest vegetariskt och veganskt, men där finns även lamm, kyckling och kebabitar. 
En lunchbuffé kostar 100:- och det är ett dignande avlångt bord med likadana rätter på båda sidorna ... (thaibuffé i Halmstad kostar 120:- och går inte att jämföra på samma dag!) och brunchen var betydligt dyrare: 189:- per person och då ingick en dessertbuffé - vilken fick pv att närma sig nirvana. Själv tycker jag att det är alldeles för sött och sliskigt. 

På kvällen gick Anders och Maja på restaurang och vi var barnvakt och det gick bra, över förväntan. Pv skjutsade och hämtade och det pratades om Hemnet och 70-talshus i tegel och vildvuxen tomt, men mer än så blev det inte. 

Körde hem i solsken och lavendelblå himmel, vilket kändes aningen oroande. 
En skata eller två hade tagit sig in i uterummet och hackat sönder kattmatspåsen, men även bajsat på vita trägolvet (ska målas om i sommar!), så att skura och torka upp, blev prio ett. 

För övrigt är allt lugnt. 
Pv har givit sig ut på rullskidor i någon timmes tid, själv tänker jag gå på egen-promenad.

Inga kommentarer: