fredag 1 oktober 2021

Ny månad, ny giv ...


Och man kan undra vad den här månaden har i sitt sköte? 
I vanliga fall är raderna på min almanacka för det mesta tomma. 
Numera är där klockslag och datum inskrivna flera gånger per vecka. 
Mammografi, hjärtsköterskan, sjukgymnastik och inte minst provtagning i Slöinge hos den alltid så vänliga Ellinor, hon som är fenomenal på att hitta rätt när provrör ska fyllas. 

Det var tänkt att bli båtupptagning i Skallkroken idag (sköts upp förra veckan på grund av blåst), men det är precis likadant idag och det har v r ä k t  ner regn och blåst nåt hemskt! Nu hoppas man på nästa fredag. 


Enligt SMHI .., så i morgon klockan tre på eftermiddagen, dååååå .. ska solen titta fram! 
När den här bilden togs (gaveln på ladan i Lilla Stensjö) var det eftermiddag och kvällssol. 

Tittar på morgonens nyheter, men i fyran. 
Har många gånger slagits av vilka proffsiga tv-reportrar det tydligen finns i Göteborg och då menar jag dom som befunnit sig nära området där det sprängts och i direktsändning rapporterat till tv4. 
Oftast kvinnor. Naturliga. Känns så .. "säkra".
(Ja, jag har börjat blir otrogen gentemot SVT, där programledarna så ofta byts ut).

Och här.
Eld i kaminen, Harry på soffan. 
Regnsmatter mot fönsterblecket.

I Göteborg letar man febrilt efter den man som tros vara ansvarig för sprängningen tidigare i veckan. Måtte man hitta honom, innan det blir ännu mera elände! Och kaos i USA mellan demokrater och republikaner och vilket krångel - allt tas upp i USA-podden - där programledaren pratar i expressfart. 

Och min syster i Australien skriver att det är ju underligt, att dom två äldsta systrarna i den nilssonska familjen alltid varit plikttrogna och lydiga, medan den yngsta gör som hon vill. Detta apropå kalla bad trots läkarens avrådan. 
Jag svarar att plikttrogen har jag sannerligen varit - rent fånigt plikttrogen - men "lydig ..." , njaa ... men läkare är inte allvetande och i det här fallet litar jag på mitt eget omdöme.

Ungefär så är det den här dagen som är en fredag, den första oktober. 
"Oktober", vilket fint namn på en månad! 

Och känner ni någon som heter Ragnar eller Ragna, så är det deras dag idag.

9 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jepp - jag har gratulerat Ragna, som inte visste om namnsdagen.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: och jag känner baracken enda Ragnar och det var Ragnar Åström hemma i Malå. Med sin traktor skottade han vår infart och ytterligare en längre väg när det snöat rejält. Kan fortfarande komma ihåg ljudet när han började skotta. Den enda Ragna jag känner till, är tv-hallåan Ragna Nyblom. Pappa tyckte att hon var sååå grann.

Elisabet. sa...

Bert: inte baracken, utan bara en …

Monet sa...

Jag som är en storasyster med tre lillasystrar håller helt med om dina äldre systrars konstaterande. I mitt fall är det också den yngsta systern som klassiskt beter sig rebelliskt med liknande argument som du: läkare är inte allvetande och jag litar på mitt eget omdöme:-) Jaha. Och nähä. Och vad kan man göra utan att bara ta sig för pannan liksom? Eller som man säger på franska: à chacun sa vie.

Det som är intressant med plats i syskonskaror blir ännu mera intressant när man ser i vilka relationer man lever. Både i mitt första och nuvarande äktenskap var/är jag gift med storebröder. Det formar verkligen hur man ser på tillvaron, enskilt och tillsammans, det är välbelagt. Jag tror i ditt fall att pv också är yngst - är en lillebror? Dubbelrebeller alltså🤣

Elisabet. sa...

Monet: jag har varit tillsammans med tre män. Alla är mellanbarn; nummer två i syskonskaran, men mina barns pappa, mellan honom och hans storasyster skiljer åtta år, så egentligen räknas han väl som endabarn (och sen sex, respektive elva år till småbröderna).

Elisabet. sa...

Monet: eller räknas han kanske som storebror? Så uppfattade jag iaf honom.

Monet sa...

Vet inte om man ska räkna på visst sätt annat än den plats man har i syskonskaran? Det är 11 år mellan mig och min yngsta syster och vi bodde ju inte ihop under hennes uppväxt eftersom jag då flyttat hemifrån. Men jag är definitivt hennes storasyster och hon fortsätter än idag att ”trotsa och busa” precis som när hon var liten. Det finns många intressanta studier gjorda kring detta!

mossfolk sa...

Haha, alltså jag tänker att det där rådet om bad hade varit högst relevant för en vanlig person. Vad läkaren omöjligt kunde veta var ju att hen nu stod inför en badgalen Bettan som lyriskt beskriver havsbad som livgivande, alldeles oavsett årstid 😉❤️

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, och jag är helt förvissad om att många läkare för sin inre syn ser hur man kastar sig i det som påminner om en isvak och plaskar och har sig :) Hade jag kommit till en läkare som själv ägnar sig åt svala eller kalla bad, undrar jag om svaret blivit detsamma? Nåväl. Hittills har jag i alla fall bara mått bra efteråt.