tisdag 28 september 2021

En hit-och-dit-tisdag ...


Vaknade flera gånger natten mot idag .., vänsterhanden kändes som hade jag en boxarhandske utanpå - och fram till halv nio öste regnet ner! Tog på mig nya regnkappan (inhandlad för en billig penning på Ica Maxi i Malmö) och tog sedvanlig (numera) morgonpromenad. Den här regnkappan, åå, den är så himla bra, men kanske inte när regnet har upphört och solen tittar fram. 
Oj, så varmt det blev! 


Mitt på dagen lämnade pv grävandet på tomten (kanske tjugofem meter allt som allt, fyra dm djupt och han lägger grästuvorna så fint vid sidan om ... när bilden togs återstod kanske ytterligare tio meter att gräva!) och vi åkte till Skallkroken där jag tog mig ett dopp (kyligare idag), men herr Göransson avstod. Underbart härligt var det, ja, jag har liksom inte ord nog att förklara vad ett kyligt dopp gör för själen! 


Efteråt kaffe från termosen, en toscabulle till pv och ett bröd med pumpafrön till mig, plus hummus - som är så himla gott -! 
Harry var glad och sprallig och fick smaka lite han också. 

På fredag är det båtupptagning i Skallkrokens hamn. Pv arbetar, men om det inte är ösregn, tänker jag åka dit och titta på. Alltid lika intressant är det. 

Innan jag sätter punkt: så förfärligt hemskt och skrämmande det måste ha varit vid explosionen i Göteborg! Tänk, alla små barn så rädda dom ska ha blivit! Hur många får inte ångest i månader, kanske år .., efter nåt sånt här? 
Ibland undrar jag var vi har hamnat? Vilket totalt vansinne! Några människor som sätter skräck i så många andra, dessutom helt oskyldiga! Rent ut bedrövligt är det.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Heja pv, så bra jobbat!
Jag skulle våga påstå att sådär prydlig grävning inte skulle vara möjlig här. Vår mark består av enbart sten i olika storlekar (nåja, lite lera också) och för att komma ner några decimeter krävs både utgrävningar runt om och spett för att baxa upp stenar modell större.

Hemskt det som hänt i Göteborg!

Elisabet. sa...

mossfolk: här är nästan enbart sand .., jag tycker att det är sååå fascinerande! Och det här i Göteborg, det gör mig tokig.