fredag 24 september 2021

Dagens fönster ...


... finns i ett uterum, tillhörande ett gult hus på en kulle, allt uti landet Halland. 

För några år sedan föreslog jag pv att vi skulle förlänga den tidigare rabatten (t.v. om uterummet) och göra den inte så spikrak. Det blev den här. Sen har jag planterat lite hipp som  happ .., jag slängde alla inre måsten som jag haft - tankar om hur en rabatt ska se ut - och efter covid brydde jag mig inte ens om att färgerna skulle passa särskilt bra tillsammans. 

Jag förstår helt och fullt att det var den där känslan av att ha kommit ut med livet i behåll och vad spelar det då för roll om det blir lite vildvuxet i rabatten?

S o m  den har givit mig glädje och gör ännu! 
Det har blommat i princip hela sommaren  .., det ena löser av det andra och särskilt planerat har det kanske inte varit! Allt blev inte lyckat. Det finns en högrest blomma (kan vara en slags salvia) som jag verkligen inte tycker om, men fjärilarna älskade den, så den får vara kvar.

8 kommentarer:

Rexxie sa...

Såg en film som hette Tasha Tudors Garden på TV för massvis med år sedan. Tasha var en barnboksförfattare som flyttade ut på en gård i Vermont, helt utan bekvämligheter och skapade en underbar trädgård med grundtaken att vad som helst fick växa var som helst så länge de trivdes.

Hittar tyvärr inget annat klipp där hon är med själv, utom det här som är på japanska (förutom delarna där hon är med).

https://www.youtube.com/watch?v=9zU-15to8d4

Har även boken om henne.

https://www.bokborsen.se/?f=1&qt=Tasha%20Tudors%20tr%C3%A4dg%C3%A5rd

Rexxie sa...

...och jag kom på att glömde att skriva varför jag skrev föregående kommentar, och det är helt enkelt för att jag tror att du skulle ha gillat filmen och hennes trädgård!

Rexxie sa...

...och bara för det så gick jag in och beställde The Tasha Tudor Family Cookbook trots att jag lovat mig själv att inte beställa mer böcker... :-)

https://www.adlibris.com/se/bok/the-tasha-tudor-family-cookbook-9781510710993

Elisabet. sa...

Rexxie: och jag fick faktiskt en underbart fin bok av dig, med just hennes trädgård och sååå fina bilder! Jag tror att jag har sett filmen - eller det har jag - på tv.

Rexxie sa...

Åhh, var det dig jag gav den till? Jag trodde att det var till min kusin Lena?! Men då har den hamnat rätt!

Turtlan sa...

De fönstren känns igen! Tycker att uterummet där bakom blev så lyckat!

Anonym sa...

Jag har med åren kommit dithän att det som vill växa får lov att växa. . I princip var det vill. Inte just nåt ”gullande med divor” längre. Och ju tätare det växer, desto mindre plats för ogräset! ellem

Elisabet. sa...

ellem: det är ungefär så jag tänker! Ofta är det ju så att det som hittar en plats trivs just där och så ordnar det sig av bara farten!