söndag 19 september 2021

 Lite smått och gott från två dagar i Skåne ...


Först fredageftermiddag till Malmö och övernattning hos sonen, som då arbetade och Maja och minstingen hade rest till Öland ty där var det bröllop, så vi hade huset för oss själva, pv och jag. Ett formidabelt helvete var det att fixa tv:n .., ja, alltså att begripa sig på dom tre fjärrkontrollerna! Jag vågar knappt försöka, då jag är livrädd att sabotera några inställningar. 
Nåja, det löste sig. 

Lördag  vid elvatiden tog vi sikte på Ystad och där lämnade vi Harry hos exet och Karin. 
Oj, så glad han blir över att se .., ja, främst reservhusse, men även nytillskottet - tillika energiknippet Lykke -! Lykke ser mest ut och rör sig som en bordercollie och jag tror ALDRIG att jag sett en snabbare hund! 

Hann med lite stadsvandring innan vi skulle installera oss på Stationen B&B. (Gamla järnvägsstationen, alltså). Strosade omkring på Regementsgatan där jag en gång bodde .., en man kom fram och sa "men hej, är du här, har du återvänt ..?!" och jag visste så väl vem han var, men vad heter han? 

Mötte även en äldre dam som handlade i lilla närbutiken .., jag tittade in på innergården .., tog en massa bilder .., köpte  eftermiddagsfika på Möllers och konstaterade att Milanokakorna - mina favoriter under ystadtiden - inte längre finns med i bageriets sortiment.

På kvällen - då hade syster och systerdotter anslutit - körde vi till Abbekås för födelsedagsmiddag. Där var  p a c k a t  med matgäster och en ljudnivå vars like jag knappt varit med om tidigare! God mat, mycket mat .., och många "förlåt, vad sa du ..?" 
Men såå trivsamt och såväl Tommy som Karin gjorde oss sällskap.


Tidig kväll gjorde den här trion - plus pv -.  Vi är verkligen världens sämsta festprissar! (Gäller iaf min syster och jag själv). 
För kanske ett halvår sedan var vi tre gäster på Stationen, nu var alla rum uthyrda! Där var ett stort finklätt sällskap och i sällskapsrummet fick vi sällskap av ett gäng män i vår ålder vilka strålat samman i Ystad och kommit på motorcykel. Lugnt och fridfullt hela natten. 

Vid tiotiden i morse packade vi ihop våra pinaler och min syster och systerdotter tog sikte på Sjöbo och några butiker där (sen hem till Västerstad) och själva hämtade vi Harry och körde hemåt, via Antikkulan utanför Ängelholm. (215:- mindre på kontot ...).

Nu är pv på körövning .., jag har ätit en färsfylld paprika och ska strax ta harry på promenad. Mobilen är sprängfylld med ystadbilder, men jag ska för en gångs skull försöka att behärska mig. 
Så här såg vi i alla fall ut innan vi kramade varandra och sa hejdå! 
En underbar födelsedagsfest/träff blev det i alla fall. 
Min syster var tretton år när jag föddes och när hennes dotter kom till världen, var jag själv just tretton år. Det var tider det.

(På bouppteckningen efter pappas död, tittade boupptecknaren på mig och sa: "Och vad är du för bortbyting? Du är ju inte lik nån i familjen!" Kanske dags för ett DNA-prov :) 

2 kommentarer:

Båthuspernilla sa...

Det där med ett åldersintervall på 13 år finns i min familj också. Min äldsta faster är 13 år äldre än min pappa, som är 13 år äldre än hennes dotter (min äldsta kusin), som är 13 år äldre än jag. Serien bröts när min kusin fick sin första son när jag var 14.

Elisabet. sa...

Båthuspernilla: se där, hur det kan bli! Nästan osannolikt, tycker jag.