tisdag 21 september 2021

Förmiddag ....


Helt ärligt är det väl inte vansinnigt roligt att snöra på sig några slags träningsskor och ge sig ut på en längre promenad - i rask takt dessutom - när man är mer eller mindre tvungen. 
Att få upp konditionen är ju ett måste, alltså har jag inget val. 


Så jag ger mig iväg och går mot havet till och vinklar sedan österut - där är en seeeg uppförsbacke med mängder med små ekplantor, blåbärsris, flugsvampar och gula löv på marken. Björklöv, förstås. 
Många stora sommarhus (och även permanenta) ligger på rad en bit upp från havet och hela våren och sommaren har det byggts ut och stora altaner har kommit upp och här och där har man spärrat av med kedjor vilka hänger lite löst, så där som ett för långt halsband.


Svänger in på Vitabergsvägen och upptäcker det här så vansinnigt vackra trädet. 


Postlådor på rad just innan korsningen till Kustvägen, men där finns även det här gamla postskåpet vilket inte används längre och många av adressaterna har nog flyttat. Men oj, så annorlunda! Så fint! 


Och så .. , nästan hemma. 
Nu väntar dammsugning av uterummet och lika så bra att duka på en gång, så är det gjort. Fisksoppa ska göras .., och kanske, men bara kanske .. hinner jag se en film hos Triart.se.
Annars får det bli i morgon. 
Då är vi bjudna till Ecke och Britt, men i deras hus i stan. 
"Ni ska få krabba och så vill jag höra hur det var i Ystad!" sa Ecke, han som växte upp just där.

Ungefär så. 

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Så fint det där postskåpet är. Kul att det finns kvar! Är det uppe vid ”stora vägen ” du menar? När man svänger ner mot er väg?

Elisabet. sa...

Turtlan: nej, man svänger av från kustvägen. Vitabergsvägen går liksom parallellt med kustvägen.