onsdag 22 september 2021

Onsdag ....


Igår stod fisksoppa på menyn och aldrig mera i livet ska jag avvika från ett recept som fungerat ypperligt, bara för att testa nånting nytt! Nu var det fänkål som skulle mortlas och tillsättas i soppan, plus färsk fänkål förstås och så saffran. 
Hu! Det tog över alldeles! 
Öste upp det mesta av buljongen och började om och då blev det sååå gott! 
Lax och torsk i bitar, mycket potatis och morötter .., ja, det blev underbart smarrigt! 
Vännerna från Tyresö är nu inne på årets sista vecka i landet Halland och blev här i flera timmar. Nästan all soppa gick åt.


Och idag ...?
Tänkte mig samma promenadsträcka som igår, men så blev det inte. Det blåste och jag hade helt enkelt inte kraft och ork. Slog mig i stället ned i lä på stranden, med solen mot ansiktet och helt ljuvligt var det. Tidigare idag cyklade jag till Haverdal - dels till affären och dels till Eva som glömt såväl mössa som skinnhandskar här igårkväll - det blev kanske två mil allt som allt och det får duga. 
Träffade en man som - i vanliga fall inte säger mycket - lyriskt berättade om ett möte med en räv. När jag cyklade hemåt, slog det mig att jag nog tycker allra bäst om hösten - av alla årstider, alltså -. 


Efter den inte så långa (läs: väldigt korta) promenaden, vilade jag lite i solstolen (oj, vilket spännande liv detta är - eller inte - ..!) och efter en stund kom Harry och nosade på mattes hand och pv anslöt med ett Conferencepäron i fyra delar (tackade nej till kaffe med något gott) .

Därefter såg jag klart filmen "Gunda" som jag streamade från Triart.se för 39 kr/48 timmar. Man kan alltså se om den om man vill. 
Det vill jag inte, hur vackert filmad den än var. 
Den får full pott för själva fotot, men en ..., ja, stark 3:a för handlingen. 


Vaknade vid femtiden idag och lyssnade till P1 och Vetenskapsradion. Det handlade om den här enorma ESS-anläggningen utanför Lund. Programledare eller reporter var Björn Gunér och var helt suverän i sitt sätt att ställa frågor eller bara berätta. Han var så klar och redig. 

Sms:ade Eva på Frösön nyss och frågade hur det var med henne. 
Stackars krake så hon hostar!!! (Eva fick positivt svar angående covid 19 för någon vecka sedan). Och i morgon är det friherrinnans tur att göra en elkonverting för att få styr på hjärtat! Pv har lovat hålla hennes och A-M:s middag imorgon - det blir fläskpannkaka - och jag kör dit med den. Lycka till kära friherrinna! 

Ja, det var väl lite från den halländska horisonten, den jag knappt ser. 
Bara  a n a r.

Inga kommentarer: