fredag 24 december 2021

Julafton 2021 ...


Å, som jag har gullbett min syster i Australien att höra med sonen eller hans fru Shae att ta några bilder och skicka, så där så man ser hur det ser ut på Galatea Street numera, ja, ännu hellre inne hos syrran. Det är trettiofem år sedan vi var där på besök, exet och jag själv. (Varför hon inte själv skickar bilder? Hon kanske inte kan, tror jag, eller har en mobil utan den funktionen). 
Det blev Shae som gick runt med kameran och här är en av bilderna. 
Glögg på gång och min systers smala arm/hand ,-)
(Jo, det kom flera bilder, mest av små tomtar). 
Julduken är säkerligen broderad av mina systrars mamma Gunhild som dog alldeles för ung, när döttrarna bara var sex och nio år gamla.


Och så idag .., på väg ner till stranden i Haverdal och det årliga juladoppet, ja, inte för oss, men för så många andra.
Jag undrar hur många gånger vännerna från Tyresö har gått här när det är sommar, ty deras sommarhus ligger bara någon minuts promenad härifrån. Det får bli en liten hälsning till dig Eva, du har ju dessutom namnsdag idag och är det någon annan Eva som läser här, så grattis!! Eva Grelsson är ju en av alla evor.

Klockan 11.00 går reveljen (räknas det ner) och pv gissar att det måste ha varit kanske trehundra modiga människor vilka trotsade en iiiiiisande östlig vind och tog sig ett dopp. 
Och mängder med åskådare förstås! 


Tio minuter innan det är dags .., och mannen heter Svante och är den som räknar ner från tio, högt och ljudligt .., men så är han lärare också och van att använda rösten. Pv berättar att denne Svante går i kortbyxor och sandaler på jobbet, även på vintern. Såväl han som hustrun Anna-Karin sitter i samma arbetsrum som pv på Sannarp. 
Även hon badade! 


Nu är det nära ...


Och så bär det iväg ut till havs och stackarna får springa ganska långt, ty det är långgrunt i Haverdal! Alla tycks återvända till stranden välbehållna. Och alla tycks så himla upprymda


Efteråt .., underbara Carina från affären (slutade något år innan jag själv gick) tillhör friskusarnas skara och blev omkramad av pv.

"Men det var nästan skönt!" utbrast hon efteråt och jag är helt övertygad om att hon menade det.


Någon (som tycks frusen) på väg upp igen ..., och att ha badskor är i alla fall en klar fördel såna här gånger. 
Å, det är så roligt att vara där .., det är liksom sån gemenskap! Pv hade med sig badväskan, men glömde badbyxorna hemma, annars kanske. 


Efteråt svänger vi förbi hos friherrinnan och Ann-Marie och vi har köpt med oss fikabröd, men det fanns redan på bordet, plus den här vackra tulpanbuketten vilken Lena förärats igår. Sååå fin! 


Pv:s mobil (inköpt hos Swappie, alltså begagnad) avled igår och nu fick han låna A-M:s gamla Nokia (tror jag). Skönt, nu kan han i alla fall ringa och ta emot samtal. 
Bilden visar den godaste kakan jag vet .., jitterbuggare! 

Och  nu hemma med oss själva. 
Har pratat med en liten krabat i Skåne som fått öppna ett paket på morgonen och minsann var där inte ännu en dinosaurie, men inte från något ägg! Hans pappa arbetar dagpass och farfar som skulle varit tomte, han är covidpositiv och får hålla sig hemma på landet. Och pv:s yngste bror som är musiker, trodde sig eventuellt ha blivit smittad under ett jobb och är nu hemma med feber. 

Om någon människa tittar in här, så ha en fin julafton!


5 kommentarer:

Rexxie sa...

God jul själv!

Elisabet. sa...

Tack Rexxie! Hoppas att du får vara frisk i evinnerlig tid!

Bert Bodin sa...

Här har vi haft en lugn julafton, och siktar på en ännu lugnare juldag (om möjligt).

Juldagen kan ibland vara skönare än julafton. Det vet jag att även du tycker. ;-)

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, helt rätt! Jag ÄLSKAR juldagen! Och samma sak med nyårsdagen, men det är förstås för att jag inte är någon festmänniska.

Evas blogg sa...

Nu är julen över men jag tackar för namnsdagsgrattiset!