tisdag 21 december 2021

Spridda skurar ...


Förmiddag i ett kylslaget Halland. Ljust, ljust, ljust blå himmel, ja, mer vit än ljusblå. 
Nyhetsmorgon på tv .., trötta kompisar i soffan. Kuddar som åkt hit och dit. Och en trött och utnött Ektorpsoffa där jag försökt pussla ihop dynor från trean i uterummet, utan lyckat resultat. Det hade varit underbart om Ikea sålde reservdynor, men då hade väl försäljningen förstås gått ned .., vad beträffar nya soffor. 
Pv, endast iklädd kallingar, strumpor och tröja, knäskurar golvet i vardagsrummet och nu i lilla hallen. Jag har varit ute och kollat laddningen på bilen. Jo, i det närmaste full sprutt. 

Igår svängde vi förbi där vi leasade bilen och fick instruktion (bad om det) hur man ordnar på displayen så man hela tiden vet var närmaste laddstation finns! Suveränt bra! Det var samma unge man som vi mötte när vi hämtade bilen .., ett under av vänlighet är han!


Och Sigge intill mig tidigare på morgonen. 
Hur ljuvligt är det inte att ha fixat frukost till oss själva, men också till dom fyrbenta .., att tända ljus och sedan ha en gosesjuk katt intill sig. Och ja, ärret på handleden är inte vackert, men det spelar ingen roll. Den - handen - fungerar bra nu, om än den tappat i styrka. 
Och ont har jag nästan aldrig.


Och så tog förstås tejpen slut. 
Och pv tittar ut genom västerfönstret .., kollar kanske om ekorren kommit och det har den. Det var den här lille krabaten med påskfjäderliknande svans. 
Rimligen borde hen ha sämre balanssinne med så tunt roder?

Intill paketet, nere till höger, skymtar ett vitt ark med handskriven text - en summering av sommaren 2014 -. 

"Knäoperation .., Bodil vid sängen .., VÅR ., rehab, växthus, stranden Steninge, Lena, BAD .., semester, Skärhamn, Turtlan .., BAD .., fotboll, Jämtland, blues, BAD  .., frukost, het fisk hos Gunnar .., Eva på Rödön .., Dikanäs, röding, Kittelfjäll, Guy, Malå .., stentrappan .. Barbro kusin .., BAD .., Agnetha och Johnny .., Bröllop i Räften .., Gothia Cup .., Maria, Peter, Emma, Emil, Malin, Bia och barnen .., Monica och Bengt .., Lena Lindholm med sambo .., Lena i Särdal, seglats till Tyskland .., färska kryddor, Alfred och Elliot .., fasadbyte .., nya fönster .., Anders .., hunden Molly .., Göstas Café .., Linda och Marcus, Ebba och Hugo .., Barnen i Vernette, Göstas Café .., Ghana .., Karlsborg .., Karolinska .., vykort, rabarberpaj .., färska kryddor .., BAD ., benspark .., rehab, Gösta och Sonja .., Rigmor, Rita, Nathalie .., längtan, London."

Och tänk, i morgon vänder det! Nu blir dagarna längre (eller iaf dagsljuset) och även om det inte märks så där på en gångvet man ju. Hurra!

4 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...


Gläder mig över att läsa att handleden/handen är så mycket bättre nu.

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: ja, vilken skillnad! Sååå ont som jag hade dom första månaderna. Nu tänker jag nästan aldrig på den .., även om den inte känns som den andra .. ,mer som lite bedövad. Men det tar jag gärna.

Turtlan sa...

Så gott att du inte har ont längre! Hurra!
Har ngn gång hört att det tar längre tid återhämta små muskler än de större musklerna i kroppen. Så det kanske kommer mer kraft så småningom.

Här tycks julen bli vit och någorlunda kall. Vi har ingen kamin så får hålla tillgodo med en brasa på tv-skärmen 😉

Elisabet. sa...

Turtlan: det är en sån befrielse att inte behöva ha ont! Men jag kan knappt öppna locket på en burk numera. Tack och lov för en gummigrej jag fick av Bettankax en gång; om jag lägger den över locket, då får jag fäste, men bara då. Och ja, kaminen är ljuvlig. Hur skulle vi klara oss utan den? Det är svinkallt på våra golv, särskilt i köket. Där har jag nu helt sonika lagt två små röda mattor närmast diskbänken och så har vi den stora runda under bordet. Det är ju mest där - vid diskbänken - jag står och oj, vilken skillnad det blev! Inte särskilt snyggt, men funktionellt.