fredag 17 december 2021

Man får vara glad åt det lilla ....

Tittar på På Spåret, där det ikväll är - i mina ögon - väldigt sympatiska tävlande, ja, i båda lagen. Claes Elfsberg och Magdalena Forsberg i ena laget och Agnes Wold och Christer Lundberg i det andra. Har svårt att hålla någon som mer favorit, jo, det har jag nog, i så fall lite mera på Wold och Lundberg.

Av alla frågor är allt som har med låttitlar och band det jag är absolut sämst på. 

Och i Los Angeles har jag aldrig varit, inte i München heller, men under ett par års tid pendlade jag ju nästan varannan helg till Helsingborg. 

Tröstar mig med att jag på egen hand knåpade ihop Nutidskrysset i DN idag. 

Och på Facebook, där jag sällan är (jag tycker att det är så jobbigt med dom här stora giffarna som dyker upp, man känner sig nästan överfallen!) var där en test när det gäller fåglar. Trettio frågor och så fick man lära sig en hel drös om respektive fågel när man klickat i svaret på frågan. Älskar sånt! Nu måste jag bara helt och fullt lära mig att skilja på Vigg och Knipa. 

Vänjer mig lite med båtbilder. Det var så mycket som hände det senaste halvåret och mycket av det var ångestskapande. När motorn pajade var en sån sak. Nu försöker jag peppa mig själv med att titta på bilder som ger mig fina minnen. 

Jaha. Det här var i Torekov där vi hade den där jättestora motorbåten intill oss. En ung familj med tre söner och en pytteliten dotter. Den lilla dottern låg mest i sin fars famn.

5 kommentarer:

En vanlig man sa...

Jag håller med dig, två väldigt trevliga och sympatiska lag.

Elisabet. sa...

En vanlig man: ja, visst var dom!

Bert Bodin sa...

Det där med vigg och knipa blandar jag ihop. Eller blandade. Jag gav mig själv en minnesregel.

Viggen har en "tofs", en vigg, i nacken.

Eget påhitt som funkar för mig.

Gunnel sa...

Har ofta tänkt på hur konstigt det är att man får favoriter bland tävlande i t ex På spåret eller Alla mot Alla. Människor man bara känner från ett teve-program. Håller med om att gårdagens tävlande var det lätt att tycka om men jag höll lite extra på Magdalena med partner.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, tofsen lade jag på minnet också, men det vill ju till att den syns ,-). Det är bra med nånting att binda upp minnet med.

Gunnel: håller med ., det är underligt vad som gör att man plötsligt tycker så bra om några tävlande eller för den delen programledare eller dylikt. Hur kommer det sig t.ex att jag tycker att Fredrik Skillemar, nyhetsuppläsare i SVT, verkar så sympatisk?