fredag 14 januari 2022

Dag 24386 .....


En helt ljuvlig dag med  s o l s k e n  och ljust, ljust blå himmel. Faktiskt mera vit än blå. 
Åker till Harplinge och hämtar ut ett paket från Gudrun Sjödén, men inget är som man tror att det ska vara och färgen helt annorlunda än jag förväntat mig. 
Handlar i affären också. 
Marmeladen är till pv. 
Glömmer kycklingklubborna, Findus djupfrysta grönsaker och även kycklingfonden. 
Bedrövligt. 
Det var väl pratet med Moa som fick mig att glömma den avdelningen.


Möter Sonja på parkeringen utanför affären och det är knappt att jag känner igen henne. 
Men oj, så liten och tunn hon har blivit!! 
Vi står där en stund och småpratar; mest om resan till Stockholm, men även om hur det var nere i Malmö och lite sånt. 

Sen hemåt. 
Tar Harry på lillrundan och han drar nästan omkull mig när en stor grå katt kommer i hans väg. 


Bjuder mig själv på kaffe och en macka med köttbullar och paprika till pålägg, men innan dess har jag suttit ute i solen och bara njutit .., och det är nog bäst att göra just detta, ty i morgon och i helgen stundar gråväder. 

Efteråt ringer jag och pratar med Ingrid, som är nittiofyra eller nittiofem, mest troligt det första. Hon pratar östgötska, det kanske jag inte har berättat. 

Nu har hon återigen haft känslan av att slutet är nära, med skyhögt blodtryck och ont i bröstet, men icke, sa Nicke .., hon blev allt kvar. Hon skrattar när hon berättar om det här och också om hur meningslös tillvaron kan kännas. Ändå låter hon så glad. 

Och så är hon sugen på att gå med i Facebook, men vet inte riktigt hur man gör och inte vill hon besvära dottern heller - hon har ju så fullt upp med sitt -. 

Å, så jag önskar att jag vore Ingrids granne och kunde hjälpa henne!

Bilden här ovanför är från Landskrona där vi låg för ankar .., det måste vara tre år sedan kanske, eller möjligen två. Allt detta gröna växte ovanpå taket till ett parkeringshus, om jag förstod det rätt. Sååå vackert! 

Annat som är vackert .., är det jag just nu lyssnar till via datorn. Jag satt och läste tidningen när den ena låten vackrare än den tredje spelades på Spotify och jag förstod ingenting. Vad var detta för lista? Jo, det visade sig vara "mina gillade låtar" och när den här spelades blev jag alldeles salig! 

Det här är musik som för mig är fullkomlig. 

Kvinnan som sjunger så ljuvligt, hette Ana Vieira och var född 1940, i Portugal, men växte upp i (eller på) Azorerna och dog 2016. Vilken röst hon hade!

En fin fredagkväll önskar jag den som tittat in här och spankulerat mellan bokstäverna. Hoppas att du inte snavade bland alla ljuvligt  & underbart! 

7 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Vad har Tranemo på inköpslistan att göra?
(Jag anar, men vill veta om jag har rätt.)
;-)

Elisabet. sa...

Bert Bodin: du har säkert rätt. I alla fall om du brukar titta in hos En vanlig man.

Bert Bodin sa...

Jaha. Vad vinner jag?

annannan sa...

Gratulationer i efterhand till ännu en årsdag av den så viktiga dagen, din födelsedag!

Nu lyssnar jag nyfiket. Rodrigo Leão som skrivit musiken är ett av namnen bakom gruppen Madredeus som var stora på 1990-talet och som jag föll komplett för då. Jag har varit mer skeptisk till hans solokarriär, men det beror nog i stor utsträckning på att jag är i en period av livet då jag tydligen inte gärna tar till mig någon ny musik. Jag tänker att när det så småningom blir utrymme i livet igen så kan det ändras. En parentes. Tyckte om musiken.

Jag ler åt hur du ofta påpekar när det är någon sötsak på gång att det är till PV!

Elisabet. sa...

Bert Bodin: kan jag vara säker på att du verkligen hade rätt?

annannan: det är inte förrän i morgon, men tack ändå, det var snällt av dig!
Musiken .., jag begriper att jag någonsin har hittat den, men det måste jag ju ha gjort, då den kom med på listan. Tycker den är ljuvlig. Kan tänka mig Al Pacino i en dans med någon och den musiken. Eller Robert De Niro.
Marmeladen? Ja, det kanske jag gör - helt omedvetet -. Han älskar ju allt vad gäller sötsaker .., semlor kan han äta dagligen och jag hittar ofta godispapper i bilen, så där lite ihopknycklat och kexchoklad i hans ryggsäck - helst tre, fyra förpackningar -. Själv älskar jag mackor, inte sötsaker.

Bert Bodin sa...

Jodå. Det handlar om en bloggare som också blivit instagrammare.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: precis!