tisdag 11 januari 2022

Tecken på åldrande ....

Det torde väl vara att jag i frukostmatsalens gemytliga dunkel knappt kan läsa vad som står på dom små, små skyltarna bakom varje tillbringare. Jag får böja mig ner, rätta till läsglasögonen och ja, först går det någorlunda bra. 

I den stora frukostmatsalen finns en stor kristallkrona och en kandelaber med tända ljus, men tänk, om det hade funnits spotlights ovanför frukostdisken, så ljuvligt det hade varit!








Rummet är underbart och ser ut så här. 

Här kan jag verkligen tänka mig att bo fler gånger! Badrummet är litet, men fräscht och golvet blir inte som ett hav när man har duschat. Finurligt ordnat med en slags plastbarriär längst ner på dörrarna. 

I fönstret står en vattenkokare, kaffepulver, samt fem burkar med diverse innehåll.  Oliver, jordnötter, godis etc. En liten kyl finns också med drycker. Där har jag lagt ett polarbröd med skinka som pålägg, som nödproviant. 

6 kommentarer:

Turtlan sa...

Trevligt! Detta med att det finns en vattenkokare uppskattas mycket. Lite som betyder så mycket. Smakade frukosten bra?

Elisabet. sa...

Turtlan: ja, hur bra som helst. Stor frukostmatsal, tre bord upptagna - inklusive mitt -. Perfekt äggröra och sen det övriga fanns ju, köttbullar, prinskorvar, bacon, smoothies, fil, laktosfritt osv.

annannan sa...

Men så trevligt att du bloggar från resande fot. Rummet ser jättetrevligt ut. Svenska små hotell är definitivt tusen gånger trevligare än portugisiska små hotell. Och vattenkokare på rummet är toppen. Jag börjar helst mina mornar med en mugg te en bra stund innan frukost.

Minus däremot för dålig belysning. Eller, valfrihet är väl bra. När jag reser ensam vill jag kunna läsa vid frukosten!

Turtlan sa...

Kanske skulle prova någon gång. Bra läge också.

Anonym sa...

När det finns skyltar/menyer, är det väl tänkt att man ska kunna läsa dem, antar jag. Många har ju nedsatt syn, av ålder eller annat, och behöver ordentligt ljus. Mysbelysning är inte alltid mysigt! Jag brukar tipsa dem om förbättring på den fronten. ellem

Elisabet. sa...

Turtlan: rekommenderas VARMT!

ellem: ja, för den är synsvag är det rent ut sagt bedrövligt. Jag förstår att man vill ha myskänsla, men det behöver ju inte vara operationsbelysning, utan vettig punktbelysning.