måndag 14 februari 2022

Alla hjärtans dag och ett måndagsfönster ...


Fönstret visades för sex år sedan och småfåglarna snurrade runt, runt i värmen från elementet. Orkidéen är sedan länge insomnad och himlen är idag inte det minsta blå; nej, det är regn och rusk som gäller.  Och så blåser det förstås.


Idag Alla Hjärtans Dag. 
Ett stort litet hjärta var Nelly som här hade hittat en håla under några enbuskar .., kanske var där någon kanin som gömt sig ..? 

Ett annat hjärta är minstingen i Malmö som jag pratade med igår. Han kom fortfarande ihåg alla våra efternamn, Nilsson och "Jöjansson" och Widner och  Böhlander, det jag övade med honom senast vi var där. Att farmor hade klistermärken på benet, kom han också ihåg. (Såna här små märken med plu-nummer som sitter på äpplen). Och så fick jag veta att han varit på gympa och fått hoppa och klättra och sist av allt fått ett häfte där man skulle sätta in klistermärken; den första gången - som var igår - var det en liten apa som skulle sättas in i boken/albumet.
Sånt värmer ens hjärta.

Ute. 
Hällregn och gråväder idag. 
Som vanligt. 
Och Ukraina, Ukraina, Ukraina, Ukraina, Ukraina, Putin och Biden och Olaf Scholz och Macron och är det inte detta, så är det protester i Ottawa och Paris och ibland på Sergels Torg och Cecilia Uddén - journalisten - vittnar om andra protester, det gäller svenska myndigheters sätt att omhänderta barn. 
Ja, man kan bli galen och deprimerad för mindre än så.

Nu ska jag diska.

4 kommentarer:

Rexxie sa...

Varför PLU-nummer på benen??

Elisabet. sa...

Rexxie: för att när jag var där fick han ett äpple och då satte jag lilla klisterlappen på mitt ben och det tyckte han var så himla kul.

mossfolk sa...

Ett himlans eländes elände när man läser/lyssnar på/tittar på nyheter. Det är då det är väldigt trevligt med sin egen bubbla :)

Elisabet. sa...

mossfolk: har man småttingar i sin närhet är det kanske enklare med bubblan, då blir det så mycket annat. Det känns ibland när jag tittar på nyheterna som om jag skulle bli tokig.