tisdag 15 februari 2022

Anne ....

Idag är det födelsedag för den bokälskande madamen i Mantorp. 

Så här skrev hon, apropå bilden av väggklockan.

"Denna var min mammas och den hänger bara tyst.
Kanske dags att dra upp den och se om den fungerar ..?" skriver Anne.

Stort grattis till dig, Anne och undrar just om klockan går nu, tre år sedan du konstaterade detta. 


Uppdatering: ringer och gratulerar Anne och det visar sig att tre år senare har den eleganta väggklockan ännu inte vaknat till liv - trots besök hos urmakare - "och nu är förfallet än värre, nu håller inte tejpen glaset på plats, så nu ser det ut så här"- förklarar Anne och skrattar gott.

Jag frågade henne hur födelsedagen ska firas? 
Jo, lunch tillsammans med äldste sonen - han som för övrigt fyller år i morgon -, säger hon.

Tack för ett såå trevligt samtal Anne!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Visst var det ett bra samtal vi hade och nu när jag ser klockan på bild här hos dig funderar jag på om jag ska sätta dit en ny tejpbit.
Dagen har fortgått med många telefonsamtal och en presentsemla från sonhustrun. På lördag ska vi i familjen fira födelsedagarna med tacomiddag och alldeles säkert kommer vi spela något spel. Kanske Uno eller Plump.
Kram och tack för att du kom ihåg mig idag.
Anne i Mantorp

Elisabet. sa...

Anne i Mantorp: Låter som du har en hel del trevligt framför dig! Ska ta en bild av den väggklocka jag berättade om och skicka till dig.

annannan sa...

Jag småler. Anne, kan vi vara släkt? Jag känner sådant släktskap med den som funderar på om hon ska sätta dit en ny tejpbit på den gamla klockan.

Förvånansvärt nog så är den gamla väggklockan i mitt föräldrahem faktiskt i skick. Huset är annars - som jag nyligen bloggade om - fullt av klockor som går fel. Men att den står beror på att ingen har dragit den. Gör man bara det så går den, och ganska rätt.

P och jag har en klocka liggande som vi ärvt efter hans föräldrar. Och vi kommer väl att ärva ovanstående klocka också. Jag har inte kommit till den punkt i livet då jag vill ha en väggklocka med slag, faktiskt.