fredag 18 februari 2022

Spridda skurar och dagens fönster ...


Bilden: igår, under promenaden med harry. 
Vi gick en motsatt runda .., upp längs badstigen som är kantad av krumbuktiga enar och mängder med små ormbunksbarn, ja, eller nån slags bräken.

Och gårdagen blev en hit-och-dit-dag. 
Regn, solsken, lite mera regn, ösregn och fin solnedgång. Idag.
En lugn förmiddag efter underliga drömmar under natten. 
Kanske är det fullmånen som påverkar?

Idag varnas det för hårda vindar (som om det nu skulle ...?), regn (det också) och snöfall. 
Jag tänker på lilla sädesärlan som övervintrat någonstans i Afrika och brukar dyka upp i slutet av februari .., oj, oj, oj vilken kämpig resa norrut det kan bli för henne. Oväder i Tyskland och Polen .., och vindar med orkanstyrka! 
Hoppas att hon - under resans gång - hittar någonstans att vila ut. 


Tog inte den vanliga rundan med harry igår och kunde notera att fågelboet - det som syns så tydligt nu när inga löv är i vägen - växer i omfång. Och kajor skrek och bråkade om skorstenen på Ecke och Britts sommarhus - det lilla huset -. 

För övrigt?
Det har blivit enormt mycket tv-tittande under OS ... men nu går vi ju mot finalen. 
Igår hann jag med Aktuellt där arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (s) intervjuades angående långtidsarbetslösheten. Mantrat var att "vi ska vända på alla stenar" .., ja, jag vet inte hur många gånger det upprepades. 
Det kändes verkligen ..., inövat. 

Ett underbart reportage från Malmö visade hur Samina Arifa - som nu äntligen via ett projekt fått fast arbete på Segevångsens äldreboende - uttryckte sin glädje över att ha kollegor, ett jobb hon trivs med och framför allt - ja, det bästa-bästa, sa hon - en inkomst! 
Det lyckade projektet .- Jämställd etablering - vilket leddes av en kvinna på arbetsförmedlingen (har glömt namnet), har naturligtvis lagts ned.
Reporter var Lena Pettersson och hennes ska jag skicka ett tack-mejl till. 
Det var ett glädjereportage och oj, vad jag gladdes med denna härliga Samina! ¨
(Här finns en länk till programmet - det börjar vid 9:40 in i Aktuellt).


Bilden: utsikt från sovrumsfönstret vid halv sju i morse.
Dags att ta ner julslingan kanske.

Tog mig sedan - återigen - an Europapodden som nu handlade om Ukraina. 
Såååå bra och så intressant! 
Susanne Palme (EU-expert) hade fått ledigt, nu var det i stället Sveriges Radios korrespondenter från Danmark, Norge och Finland som var med i samtalet och vi fick veta hur olika våra länder hanterar det här med Putin och Ukraina och att Danmark är så mycket mer rättframma och helt klart har deklarerat att man står på Ukrainas sida (och räknar USA till sina närmast allierade). 

Och som jag tycker om Claes Aronsson som programledare!
Alla får prata till punkt .., han fördelar ordet perfekt, tycker jag. 


Till sist ett vackert vykort - en tavla, helt enkelt -. 
På baksidan kan man läsa: "Paintings by Zimbabwean artists". 
Tack annannan! 

Och apropå tavlor kan jag meddela att idag får vi hem tavlan som fått ny passepartout. 
Spännande! 

Nu mot soffan Ektorp, kaffe och skidskytte!

6 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Såg en bild idag på en fågelsida. En sädesärla rapporterades. Så de kanske finns några som stannat i landet. Man vet aldrig.

Och apropå att "vända på stenar". Vilken fågel kan du då tänka dig?

mossfolk sa...

Det här OS har här passerat nästan obemärkt förbi. Varken kollegor eller elever har pratat om det och själva har vi inte kanalerna där det sänds. Någon enstaka radiosändning har jag hört -mest för att det har varit det när jag försökt slå på ring så spelar vi eller melodikrysset;) och så har jag förstås läst nyheterna.
Vi får bättra oss till sommar-OS (och hoppas att det sänds på SVT).

Elisabet. sa...

Bert Bodin: minns i fjol när en övervintrad sädesärla fick nödutfodring av vänliga människor. Har ännu inte sett någon, men snart så. Och så din fråga: nej, det vet jag inte .., kanske skator, dom är ju finurliga?

Elisabet. sa...

mossfolk: vi har verkligen varit bosatta i vardagsrummet, men nu börjar jag t.om. jag själv bli nöjd. Eller "mätt" på det hela ,-).

Bert Bodin sa...

Har du sett den lilla vadarfågeln roskarl. Den finns längs hela svenska kusten.

Den heter Turnstone på engelska. Passande namn då den gärna går omkring i strandkanten och vänder på .... just det, stenar. Därunder kan det finnas mat.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: å, nej den har jag aldrig sett, bara på film eller bild! Ska genast ta en tripp till Youtube kanske där finns nåt intressant om den lilla fågeln? Tack som berättade.