fredag 18 mars 2022

Avresedag ....

Och den här morgonen blev annorlunda. Ingen liten krabat som vid halvsjutiden ropar "marmor!, marmor!" och som sen var som en gullplutt mest hela tiden. 

Tänk, jag har fått lära mig att spela Hugo på paddan och samla in skatter och guldstjärnor och fått tolvtusen poäng! Inte illa!

Men idag .., tomt nerifrån gästrummet på nedre planet. 

Här finns nu - förutom undertecknad - Emma, som kommit hem för att hjälpa till med dom två hundarna, nu när hennes mamma hospiterar på annan avdelning än IVA. Så här har vi suttit i var sin del av soffan eller vid köksbordet .., och just nu har hon möte med sina kollegor på jobbet, men det mötet sker en trappa upp. 

Charlie (som är svarthårig) är fem år och far till den här spelevinken som väl snart närmar sig 1-årsdagen, eller  kanske redan har gjort det? Det är en sååå mjuk och go hund och oerhört pratig .., det låter nästan som om han morrar, men nu har man vant sig. 

Nyligen kastrerad också, det är inte hans pappa. 

Charlie är en enstöring .., helt besatt av sin matte. När hon åker till jobbet ligger han nere i hallen och väntar på henne och när Charlie är hos oss och Maria åker och handlar, sker samma sak. Icke att han bevärdigar oss med ett i besök i vardagsrummet eller köket! Men båda så fina, så fina!

Och vilka ljuvliga tassar ...!

Att det tillkommit en robotdammsugare i huset, det förstår jag .., för hjälp, vad särskilt Steven lossar hår! Dessutom tvättas golvet också (av roboten), det är ju helt suveränt, men fordrar nog avsevärt större golvytor än våra i Stensjö och inte heller så många trösklar och mattor. 

Sist av allt kan jag berätta att jag i onsdags fick tid för kli ppning hos "Marias" frisörska som har salong inte långt från stationen i Väsby. Hon fick i stort sett fria händer och klippte upp håret där bak (mycket uinderhår som var trasigt) och vi pratade om effekterna av covid (att jag fortfarande långt ifrån har fått tillbaka allt tappat hår), men hon tyckte att det var tillräckligt tjockt ändå :). 

Hade hon haft ännu en ledig klipptid, hade jag gjort ännu ett besök, ty nu vet jag ju att det är inte hela världen. I maj när jag kommer hit, ska hon få klippa upp det  r e j ä l t. Härligt! Och vilken gudomlig människa till att massera ens hårbotten! 

Ungefär så är tillvaron här just nu. 

Ajöken, sa fröken.

4 kommentarer:

Anonym sa...

En liten undring om minsta barnbarnet pratar han skånska? ellem

Elisabet. sa...

ellem: när han säger "ja" (jäa) DÅ hörs det att han går på en skånsk förskola. Morföräldrarna och mamma är smålänningar .., pappa uppvuxen med västerbottniska föräldrar och pratar inte så brett som jag själv, men absolut inte skånska. Det blir väl nån blanding.

mossfolk sa...

När vi hade hund dammsög vi varenda dag -det blev som en matta av hår på golvet och strumporna blev alldeles fulla av päls. Med en katt räckte det plötsligt med dammsugning någon gång i veckan. Nu med tre katter har pälsmängden ökat avsevärt igen. En robotdammsugare hade ju varit väldigt praktiskt… men det skulle nog inte fungera här.

Så praktiskt att Emma bor i närheten och dessutom kan jobba hemifrån!

Elisabet. sa...

mossfolk: säg inte det, att den inte skulle fungera hos er, ni verkar ju ha ett stort och tämligen öppet vardagsrum, men det kanske inte är där katthåren samlas ,-). Idealet måste ju vara att t.ex ha kök och vardagsrum i ett .., jag var såååå fascinerad över hur fint det blev, särskilt när den våttorkat också.