onsdag 16 mars 2022

    Dag 4 ... onsdag.


"Och inget hände igår ..:?" skrev pv i en kommentar igår. Jo, det hände en hel del, men jag var helt enkelt döslut på igårkväll och ni tror väl inte att det är sant, men innan klockan var kvart i nio hade ALLA gått i säng!

Idag .., åkte minstingens mamma på kurs redan vid sjutiden och en halvtimme senare var det dags att träda i tjänst som dagfarmor. Allt möjligt har vi hunnit med. Vi har varit ute i ett par timmars tid .., i två olika lekparker och i mellantid hälsade vi på hos äldsta dotterns svärföräldrar som bor ett par hundra meter härifrån. Den minste satt som ett ljus i kökssoffan och kalasade på en kanelbulle och hemkokt körsbärssaft, ja, det var himla trevligt. 

Det är svärföräldrarna som är på bilden - Maggan och Berra - . Jag har säkert berättat det tidigare, men denna Maggan är som ett mindre kärnkraftverk, sååå sprängfylld med energi! Hon har gått snickerikurs och gjort fantastiska skåp med intarsia ..., hon målar akvareller, bygger växthus, tovar och har arbetat hos ABF och fixat kurser ., hon har under pandemin dragit igång bouletävlingar där det efteråt grillas korv (bland grannarna) och hon har agerat reseledare med väninnor och tagit dem såväl inom som utomlands.  Ja, ni hör. 

Maken däremot är av den mer stillsamma sorten och det kanske är bäst så. 

Förutom körsbärssaften bjöds vi på havtornsdryck, självklart hemgjord. 

Ny arbetsdag i morgon, men tidig kväll åker den minste och hans mamma hem till Skåne. Själv blir jag kvar tills på fredagseftermiddag. Hade tänkt ägna dagen åt att promenera i Sthlm, men jag har - för andra gången i mitt liv - drabbats av hälsporre och att spatsera omkring på hårda gator, nej, det får vara.

Ett besök hos frisörskan hann jag också med idag. Dit tog jag buss 534 och jag bara häpnade över hur det byggs i Väsby centrum! Makalöst! 

Frisörskan fick i princip fria händer, frånsett att jag inte vågade klippa av det helt och hållet.  Oj, så hon borstade och fönade och aldrig i mitt liv har mitt hår varit lenare/svalare än just nu. Sååå mycket av underhåret hade brutits av (lägg därtill att jag nog tappat hälften), så hon klippte helt enkelt upp det och det är nog trettio år sedan det hände. Om det räcker. 

Men ledsamt värre är det att friherrinnans bästa väninna sedan evigheter tillbaka - Ann-Marie - hon som flyttade ner från Västmanland (eller Dalarna) och bor vägg i vägg med nämnda friherrinna, har drabbats av en stroke och är nu halvsidigt förlamad. 

Vilket elände!

Nu håller vi alla tummar och tår att det ordnar sig till det bästa för denna rara, fina människa (med finskt påbrå, för övrigt).

7 kommentarer:

bettan sa...

Så fin frisyr och färg��
Fy för hälsporre. Den gör helvetiskt ont.
Och jo, man blir trött även av alla trevligheter.

bettan sa...

E-mojis blev frågetecken??

Tony sa...

Jag förstår att du har fullt upp, kul för dotter och barnbarn att ha dig hos sig i vardagen.

Babsan sa...

Så fint med håret.Hoppas inneligt att det går bra för AnnMarie.Tänk så fort det livet kan ändras

Marianne Ekwall sa...

Jag är redo för sängen vid den tiden också och då har jag inga småbarn att underhålla. Så fint håret ser ut. Och ja jisses vad det byggs och läggs om vägar runt Väsby Centrum. Och de5 verkar aldrig bli färdigt.

Elisabet. sa...

bettan28: det låter ju löjligt med hälsporre, men på morgnarna kan jag knappt sätta ner hälen .., det är långt värre än när jag hade hur ont som helst i knät!

Tony: du är snäll du!

Babsan: Hon kom precis förbi mig här i soffan ., hade duschat och tvättat håret och nu visade hon upp sina korkskruvslockar, som hon effektivt (tyvärr) tar bort med plattång.
Jag har också lockigt, särskilt om jag dykt och badat i havet i saltvatten, min mamma hade lika tjockt som Maria, men VÅGIGT, hennes morfar däremot var krullhårig :).
Och ja, såååå ledsamt för Anne-Marie! Nu vankas rehab! (Det hade ju ändå kunnat bli ännu värre .., man får vara tacksam att talet finns kvar).

Marianne Ekwall: Så tidigt som jag har lagt mig här, det är nog rekord nästan.
Kanske också för att det är miljöombyte - även om man bor hos familjemedlemmar -. Öht tycker jag att det är en enda byggarbetsplats när man är i Sthlm med omnejd, men Väsby centrum .., det var så man dånade! Och så många höghus där var nU!

Elisabet. sa...

bettan28 igen: färgen är egentligen mycket brunare, kanske hissljuset åstadkom den nyansen, men det är lika vackert :).