torsdag 17 mars 2022

  Torsdag förmiddag ....


Bilden: äppeletiketten med just den sortens (Honey Crunch) plu-nummer, sätts på farmors arm. 

Solig morgon, lite kylig, men det blir nog bra inom någon timme. 

Någon har kommit hem från nattjobbet på Karolinska ("rätt så stillsamt i natt"), tog sedan hundarna på promenad och ligger nu och sover en trappa upp ..., två andra har åkt till kurs  respektive arbetsplats och kvar är hon som är farmor och så en minsting - en som på inga villkors vis vill borsta tänderna, trots att farmor berättat om tandtrollen Karius och Baktus. 

Planer för dagen ?

Jo, vi ska gå och titta på grävmaskinen borta vid skolområdet ..., kanske leta efter ekorren vars avgnagda kottar vi ser överallt  .., kanske ska vi gå till någon av lekparkerna .., ja, vi får hitta på nånting trevligt. 

För övrigt? 

Foto: Kimmo Penttinen.

Tittade igårkväll på svt-programmet 30 minuter, där den finske utrikesministern intervjuades. Han kändes klok och var förstås ytterst diplomatisk, så där som utrikesministrar plägar vara. 

Pekka Haavisto, heter han. Tycktes sympatisk. 

Denne Pekka är född den 23:e mars 1958 i Helsingfors.

2 kommentarer:

Turtlan sa...

De tycks så kloka där borta i landet Finland. Ett land som inte gör så mycket väsen av sig men tycks bra!
Lyssnat på fd statsministern Alexander Stubb på radion och på tv en gång. Sååå intressant höra på. Han kunde presentera saker han.

Elisabet. sa...

Turtlan: denne Alexander Stubb lyssnade jag på för ett tag sedan och kände samma sak som du! Likadant med den här utrikesministern. (Jag tycker även om Ann Linde).